Ζάκυνθος

Γ. Μάργαρης: Υποτονική η κίνηση και περιορισμένη η ζήτηση για το Πάσχα

Την εικόνα των κρατή σεων για τις ημέρες του Πάσχα έδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων Γιώργος Μάργαρης ο οποίος μιλώντας στον –Ε- ανέφερε πως η κίνηση είναι υποτονική και για το λόγο αυτό είναι λίγα τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν για το Πάσχα.

Επιπλέον μίλησε για τα άλυτα προβλήματα ετών που έχει ο τόπος μας και ειδικά η πόλη, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχει καλό όνομα το νησί και να μην είναι στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

«Μετά από τόσον καιρό που ο κόσμος ήταν κλεισμένος λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 60 με 70 με λεωφορεία τα οποία επισκέπτονταν στο νησί με οργανωμένες εκδρομές καθώς και μεμονωμένοι πελάτες. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι θα έλθουν 20 με 30 λεωφορεία και είναι λιγότερα απο τα μισά. Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων εκτός πόλεως είναι ότι δεν θα ανοίξουν για το Πάσχα. Η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη» ανέφερε ο κ. Γιώργος Μάργαρης.

Οι εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου είναι σχετιζόμενες με την οικονομία των νοικοκυριών και τα προβλήματα της Ζακύνθου.
Ο κ. Μάργαρης είπε: «Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η αύξηση των τιμών που επηρεάζει τα νοικοκυριά και ίσως περιμένουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ζάκυνθος δεν έχει αυτό που είχε παλαιότερα λόγω των διαχρονικών προβλημάτων του νησιού και ειδικότερα της πόλης. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή λόγω της κατάστασης των δρόμων, των απορριμμάτων και πολλών ακόμα που όμως τα πληρώνουμε τώρα!


Σε άλλες περιοχές δεν συμβαίνουν αυτά και στην Κέρκυρα ή στις Κυκλά- δες πηγαίνουν πολύ καλά».
Όμως εκτός από τα συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τις ημέρες του Πάσχα ο Πρόεδρος περιέγραψε κι άλλα που έχουν επηρεάσει ώστε η κίνηση να μην είναι η αναμενόμενη και είπε:
«Επίσης βλέπουμε να υπάρχει μία μείωση σε επισκέπτες σε γενικότερες κατηγορίες πελατών, όπως είναι τα γκρουπ του Σαββατοκύριακου ή οι σχολικές εκδρομές. Τον Απρίλιο είχαμε τέτοια κίνηση στη Ζάκυνθο και τώρα έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Αυτά τα έσοδα μας λείπουν».

Για την κίνηση στο αεροδρόμιο και τις διεθνείς πτήσεις ο κ. Μάργαρης είπε ότι «οι πτήσεις δεν έχουν τη πληρότητα που θα μπορούσε να έχουν κι αυτό χρήζει εξήγησης.
Φέτος η βρετανική αγορά πηγαίνει καλά και φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει φέτος, με εξαίρεση το Μάιο μήνα που θα είναι δύσκολος λόγω του πολέμου και άλλων αιτιών.
Τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο νομίζω ότι η αγορά θα πάει καλά και ειδικά η ελληνική αγορά. Αυτό μας δείχνουν τα στοιχεία.
Ακυρώσεις δεν υπάρχουν από το εξωτερικό αλλά δεν είναι και τίποτα εξασφαλισμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *