Ζάκυνθος

Γ. Μάργαρης: “Ποιος θα μας εγγυηθεί αν ο χώρος θα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος αυτό το καλοκαίρι;”

Την απογοήτευση του κλάδου για τις εξελίξεις που αφορούν τον σχεδιασμό για το Ναυάγιο μετέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε Ζακυνθίων Γ. Μάργαρης, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

«Η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη και δεν περιμέναμε το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε να μην συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για το Ναυάγιο. Έκπληκτοι το πληροφορηθήκαμε και αναμένουμε ενημέρωση για το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση.  Την ευθύνη της ενημέρωσης αυτής την έχουν σίγουρα οι πολιτικοί μας.» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως οι τουριστικοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να κάνουν τους ντεντέκτιβ για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο τα άρθρα του Νομοσχεδίου για το Ναυάγιο εξαιρέθηκαν.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το Ναυάγιο να ανοίξει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μείνει κλειστό για ακόμη μια χρονιά. Η διαχείριση της περιοχής παραμένει προβληματική και μας ανησυχεί βαθύτατα γιατί πιστεύουμε πως η κατάσταση αυτή δε θα αντέξει για πολύ ακόμη. Το πλοίο δε θα μείνει εκεί για πολύ. Δεν ξέρω αν η εξέλιξη αυτή είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των λύσεων. Δεν έχει νόημα να ξαναλέμε την σημασία του Ναυαγίου και πόσα έχει προσφέρει στο νησί μας» υπογράμμισε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως  «Δε θέλουμε να κάνουμε τους ντετέκτιβ και να αναζητούμε το παρασκήνιο»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε Ζακύνθου εξέφρασε την ελπίδα   οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν να είναι προς όφελος του τόπου και όχι προς την καταστροφή του.

«Το όφελος του τόπου, δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έχει έρθει. Αντίθετα βλέπουμε διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Εμείς πήγαμε στο Υπουργείο Τουρισμού αναζητώντας λύση, καθώς διαπιστώσαμε αδυναμία συνεργασίας και συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ απευθυνόμενοι όπου μπορούσαμε και δεν μπορούσαμε, αλλά δεν υπήρχε λύση! Ειδικά μετά την απαγόρευση της πρόσβασης από την ξηρά, είχαμε το κερασάκι στην τούρτα. Μας απασχολεί συνεχώς το θέμα της ασφάλειας που παραμένει άλυτο. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε σε αυτή τη φάση είναι πως κάποιος θα πρέπει να  δεσμευτεί πως ο χώρος θα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος αυτό το καλοκαίρι» τόνισε, καταλήγοντας:

«Υπάρχουν ευθύνες και κάποιος θα πρέπει να τις αναλάβει. Καλοί οι φορείς, οι πρωτοβουλίες και τα Νομοσχέδια, αλλά τον Μάρτη έρχονται οι πρώτοι τουρίστες και κάποιος θα πρέπει να μας πει τελικά αν το Ναυάγιο θα είναι ανοιχτό ή κλειστό»

Για την πρωτοβουλία ενός φορέας σε τοπικό επίπεδο, σημείωσε «Εύχομαι η  μη κατάθεση του Νομοσχεδίου, να οδηγήσει σε πρωτοβουλίες που θα λύσουν το πρόβλημα. Το ποιος θα τις αναλάβει δεν μας απασχολεί. Αυτό που μας απασχολεί είναι το αποτέλεσμα. Δε βλέπω γρήγορες λύσεις γιατί υπάρχουν και εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα όπως είναι η γραμμή αιγιαλού. Αυτό μπορεί κανείς να το ξεπεράσει τόσο εύκολα, την στιγμή που δεν έχει αντιμετωπιστεί για παράδειγμα στην Αγία Τριάδας.  Ο κλάδος μας επιθυμεί λύσεις. Θέλουμε ευρύτερες συνεργασίας, αλλά αν δεν επιτυγχάνονται  δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται οι ξενοδόχοι. Αναρωτιόμαστε αν κάτι το οποίο δεν έγινε εδώ και δεκαετίες θα γίνει τώρα. Κανείς δεν εμπόδισε το Δήμο να κάνει φορέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *