Ζάκυνθος

Γ.Γ. υπουργείου Αιγαίου: Το έργο της ανάπλασης στην παραλία του Αργασίου έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Το έργο της ανάπλασης στην παραλία του Αργασίου ήταν ένα από τα πιο σημαντικά  με τα οποία ασχολήθηκε κατά την παραμονή του στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο οποίος αναχώρησε χθες αργά το απόγευμα (17-11) από το νησί μας.

Ο  Γενικός ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και σημείωσε πως είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αρμοδιότητα του Δήμου και ποια της Περιφέρειας.

Ο κ. Κουτουλάκης το πρωί είχε συνάντηση στο Λιμεναρχείο, μετά πήγε στην ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου και ακολούθως έγιναν οι πολιτικές επαφές.

Οι συζητήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια αφορούσαν εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για σημαντικά έργα που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος στους τομείς της ύδρευσης και των αποχετευτικών δικτύων, υποδομές που είναι κυρίαρχες για την τουριστική ανάπτυξη.

Το Αργάσι

Το θέμα της ανάπλασης της παραλίας του Αργασίου αλλά και έργα που χρειάζονται στην ακτίνα προς το Βασιλικό που υπάρχει διάβρωση των ακτών, τα είδε επιτόπου ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος πήγε σε αυτές τις περιοχές συνοδευόμενος από το Δήμαρχο. Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε πως είναι ξεκάθαρες οι διαφορετικές αρμοδιότητες που έχουν επί αυτών τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφερειακή Ενότητα.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα εξήγησε ότι είναι σε συνεργασία με τις αρχές της Ζακύνθου για να εξασφαλιστούν πιστώσεις σστα έργα που χρειάζεται και σημείωσε πως είναι σημαντική η θεσμική συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Δηλώσεις Γενικού

Το μεσημέρι στο Διοικητήριο ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την επίσκεψή του στο νησί και είπε: «Ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας είναι χαρά και τιμή να βρίσκεται στο Ιόνιο καθώς πριν από δύο χρόνια καταφέρναμε να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να ενταχθούν και τα Ιόνια στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Έτσι είμαι σήμερα εδώ για να συνδράμω μαζί με τους Δήμους και τις Περιφέρειες το συνολικότερο έργο που γίνεται από την κυβέρνηση και τους φορείς».

Για τα αποτελέσματα των επαφών του ο Γενικός είπε: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και έχω συνεργασία με την κ. Μοθωναίου και συζητήσαμε για τις ανάγκες του νησιού, την προβολή του και τις κρίσιμες υποδομές  όπως λιμάνια και διαχείριση νερού και αποβλήτων. Με στοχευμένες και εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις θα δούμε πως μπορεί η Γενική Γραμματεία  να αποδώσει.

Το πρωί είχαμε συναντήσεις με το Δήμο για θέματα αρμοδιότητάς του.

Το παράδειγμα του Αργασίου δείχνει ότι πρέπει να συνεργαζόμαστε στενά για να δεσμεύσουμε χρήματα για το έργο που προχωράει. Η συνδρομή της Περιφέρειας στην ωρίμανση του έργου είναι ξεκάθαρη

Η αρμοδιότητα του Δήμου είναι επίσης ξεκάθαρη στην υλοποίηση του έργου.

Θέλουμε  να δούμε τον βηματισμό και το ρόλο του καθενός».

Ένα ακόμα σημείο που διευκρίνισε  ο κ. Κουτουλάκης είναι πως η  χρηματοδότηση του έργου στο Αργάσι από το Υπουργείο είναι εξασφαλισμένη.

Όλα αυτά συζητήθηκαν και κατά τη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο και τους άλλους παράγοντες.

Η Αντιπεριφερειάρχης

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μοθωναίου με δηλώσεις της ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα για τη στήριξη που  παρέχει και είπε ότι τώρα το Υπουργείο ασχολείται και με το Ιόνιο. «Είναι  η στιγμή να λυθούν βασικά προβλήματα και δύο βασικά για τη Ζάκυνθο είναι το νερό και η αποχέτευση.

Θα υπάρξει συνεργασία για βάση υλοποίησης των έργων αυτών και για γενικότερη επίλυση προβλημάτων.

Η Ζάκυνθος έχει μεγάλη  ανοικοδόμηση και θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν δεν τα αντιμετωπίσουμε άμεσα» κατέληξε η κ. Μοθωναίου.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας αναχώρησε από το Διοικητήριο και επισκέφθηκε το Αργάσικαι το Βασιλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *