Ζάκυνθος

Γ. Φεραδούρος: “Ο Πρόεδρος ρίχνει λάδι στη φωτιά” – 14 Σύμβουλοι ζήτησαν τη σύγκλιση του ΔΣ για τα προβλήματα των κοινοτήτων

Με την υπογραφή 14 Δημοτικών Συμβούλων κατατέθηκε το αίτημα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνει συζήτηση για τα προβλήματα στις Κοινότητες και το σχετικό έγγραφο παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα τουν Πνευματικού Κέντρου ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Φεραδούρος.

Για το θπέμα αυτό ο κ. Φεραδούρος δήλωσε: «Ο Κανονισμός λέει πως γίνεται συνεδρίαση όταν το ζητήσει το 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν ο Πρόεδρος δεν συγκαλέσει το ΔΣ, τότε η πρόσκληση βγαίνει από τους υπογράφοντες. Είναι το ίδιο όπως συνέβη με την εκλογή εκπροσώπου για το Ναυάγιο.

Η συζήτηση με τους Προέδρους πρέπει να γίνει».

Το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Φεραδούρος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένη Πέμπτης υπέγραφαν 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι και αναφέρει τα ακόλουθα:

34 Πρόεδροι Κοινοτήτων του νησιού μας έχουν ζητήσει να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την ύπαρξη σοβαρότατων προβλημάτων και άμεσα να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος δ του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ.

Αναφερόμενος σε εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Φεραδούρος και στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε για τα επιδόματα τυφλότητας με τον κ. Γάσπαρο, είπε: «το θέμα αφορούσε τη Δικαιοσύνη και έχει λήξει, από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε κρίση της Ζακυνθινής κοινωνίας αφορά το λαό.

Αυτό που έγινε έβγαλε τη Δημοτική Αρχή από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν γιατί το κύριο θέμα ήταν τα προβλήματα του τόπου με το νερό, τα σκουπίδια κλπ. και γι’ αυτό ήταν παρόντες οι Πρόεδροι από τα χωριά.

Το συμβάν αυτό με την υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας είχε και παρενέργειες και υπήρξε αποπροσανατολισμός.

Νομίζω πως πρέπει να διαφυλάξουμε μία ευπρέπεια στην εκφορά του λόγου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά αυτό πρέπει να ξεκινάει από το Προεδρείο κι εγώ του είπα του Προέδρου να διακόψει τη συνεδρίαση για να εκτονωθεί η κατάσταση. Είμαστε στον 3ο χρόνο και το ΔΣ έχει πάρει μία συγκεκριμένη ρότα καθώς ο Πρόεδρος δεν έχει αλλάξει τακτική».

 Για την έκρυθμη κατάσταση και τις φωνές που είχαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Αντιπρόεδρος κ. Φεραδούρος επέρριψε ευθύνες στον Πρόεδρο κ. Κακολύρη και είπε: «Θα εξηγήσω γιατί το κλίμα γίνεται εκρηκτικό. Έχουμε 46 Προέδρους που μέχρι σήμερα δεν έχουν μιλήσει. Παρακολουθούν τη Δημοτική Αρχή που τους έταξε 3 μεγάλα έργα σε κάθε χωριό. Όμως έφτασαν σε απόγνωση! Βρήκαν κάποιοι σε μέσα ενημέρωσης και είπαν ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες και κάποιοι Πρόεδροι το κάνουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έρχονται λοιπόν φορτισμένοι στη συνεδρίαση και το είδα από την ώρα που ανέβαιναν τα σκαλοπάτια. Αυτό το κλίμα μεταφέρθηκε και στους Δημοτικούς Συμβούλους.  Εκεί λοιπόν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έριξε λάδι στη φωτιά  με αυτά που είχε πει την προηγούμενη ημέρα και πρέπει να γνωρίζει πως οι Κοινοτάρχες έρχονται αντιμέτωποι με τους δημότες που κάνουν παράπονα για τους δρόμους,  με την κατάσταση στα νεκροταφεία, με την αποχέτευση και με τη λειψυδρία. Ο κάθε δημότης βρίσκει τον Κοινοτάρχη του και πλέον η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει! Θα έχουμε μία ομαλή τουριστική σεζόν και οι Πρόεδροι δεν ξέρουν πού βαδίζουν!

Την ώρα που οι επικεφαλής των συνδυασμών βάζουν το θέμα να συζητηθεί αυτό που θέλουν οι Κοινοτάρχες, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να λέει ΟΧΙ. Είδαμε έναν Πρόεδρο να ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας συνέχεια όχι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *