Ζάκυνθος Οικονομία

Γ. Βαγενάς: “Άμεση ανάγκη η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που μένουν εκτός χρηματοδοτικών προγραμμάτων”

Την άμεση και πιεστική ανάγκη για ρευστότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου υπογραμμίζει μιλώντας στον Ερμή ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Γ. Βαγενάς, υποστηρίζοντας πως όλα τα προγράμματα ενίσχυσης και επιχορήγησης έχουν αφήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εκτός!

Ο κ. Βαγενάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, ανέδειξε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο σύστημα My Data που από την 1η Νοέμβρη καθίσταται υποχρεωτικό.

«Εδώ και πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει πως το σύστημα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ δε θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί στις μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα μεγάλο κόστος, αλλά και για έναν πρωτόγνωρο όγκο δουλειάς για τα λογιστικά γραφεία. Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών τιμολογίων που παρέχει η ΑΑΔΕ αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό τιμολογίων και τζίρων. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές και αυτό που ζητάμε είναι μια παράταση τουλάχιστον για ένα χρόνο»  σημείωσε ο Πρόεδρος συμπληρώνοντας πως κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαθέσει περίπου 1000 ευρώ για νέες ταμειακές  που θα εκδίδουν και τα τιμολόγια αλλά και για την εγκατάσταση των νέων προγραμμάτων. 

Οι επιχειρήσεις μετράνε εδώ και μήνες μειωμένα έσοδα, ενώ ο κ. Βαγενάς υπογράμμισε το υψηλό κόστος των μεταφορών, των υλικών κτλ.

«Καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 30% για τα εγχώρια προϊόντα και πάνω 150% για τα εισαγόμενα» υπογράμμισε.,

«Αυτή την στιγμή οι υποχρεώσεις τρέχουν και το 80% των επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από κάθε χρηματοδοτική βοήθεια. Δεν πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Τα κόστη των μεταφορών αλλά και η ενέργεια έχουν εκτιναχθεί ενώ φτάνουν στην Ομοσπονδία καταγγελίες για κατασχέσεις λογαριασμών με χρήματα που καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ για την πληρωμή του προσωπικού που απασχολείται μέσω προγραμμάτων» σημείωσε.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *