Ζάκυνθος

Γ. Αγαλιανός: “Η θέση του Δημάρχου για την απουσία του από το Δ.Σ. είναι αντιθεσμική!”

Να ανασκευάσει όσα αναφέρει μέσω της  τελευταίας του ανακοίνωσης σε σχέση με την απουσία του από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΔΡΑΣΗ Γ. Αγαλιανός. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να μην παρίσταται στις συνεδριάσεις του ανώτερου θεσμικού συλλογικού οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και σημειώνει πως ο κ. Αρετάκης θα έπρεπε να επιδιώκει συμμαχίες και συνεργασίες.

«Η θέση αυτή του Δημάρχου είναι αντιθεσμική και αγγίζει τα όρια του παράλογου. Σε ένα δημοκρατικό θεσμό, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελεί το ανώτερο συλλογικό όργανο και το Δήμαρχο εκφραστή των αποφάσεών του, ο κ . Αρετάκης δηλώνει πως θα απέχει από τις συνεδριάσεις.

Θεωρώ ατυχή αυτή τη δήλωση και τον καλώ να την ανασκευάσει προς όφελος του Δήμου και των δημοτών» ανέφερε ο κ. Αγαλιανός σημειώνοντας πως ο ίδιος ως Δήμαρχος επεδίωκε ελεύθερες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Ο ίδιος ανέφερε πως όποιος συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να είναι έτοιμος να συνεργαστεί και να συνδιοικήσει με όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Όταν έθεσα υποψηφιότητας έθεσα στον εαυτό μου το ερώτημα αν θα μπορέσω να συνεργαστώ και να συνδιοικήσω όπως προέβλεπε ο Νόμος και η απάντηση που έδωσα ήταν θετική. Όποιος συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και δεν είχε αντιληφθεί πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην συνεργασία, τότε έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε ο κ. Αγαλιανός, υποστηρίζοντας πως η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι κάτι που κατακτιέται και δεν αφορά μόνο την ύπαρξη μιας πλειοψηφίας.

«Ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την στήριξη προς το πρόσωπό του γιατί ασκεί εξουσία. Όταν υπάρχει θέληση συνεργασίας, υπάρχουν και πλειοψηφίες ακόμη και αν δεν τις δίνει ο Νόμος» δήλωσε ακόμη ο κ. Αγαλιανός, υπογραμμίζοντας πως οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και καθαρές θέσεις και όχι με …αποστασίες.

Κριτική άσκησε ο επικεφαλής της Ανάδρασης και στον πρόεδρο του Συμβουλίου, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή αλλά και το προεδρείο δεν επιδιώκουν σύμπνοια αλλά η επιβολή μια άποψης.

«Για μας πρώτιστο θέμα είναι η Δημοκρατία και δεν μπορούμε ευκαιριακά να προδίδουμε αυτές τις θέσεις» ανέφερε ακόμη, σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος υποχρεούται να παρίσταται εκτός αν υπάρχει σοβαρό κώλυμα.

Μ.Π.

2 σχόλια

  1. Που να πηγαίνει βραδιάτικα στη Χώρα απο τις Βολίμες και με το φόβο να τσακωθεί κιόλας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *