Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2020: «Κλειδώνει» η παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου

Περισσότερο από πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 2020 μέσω του Taxisnet.

Η αναγγελία για περισσότερες δόσεις του φόρου εισοδήματος, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζει τα πράγματα για την παράταση που θα δοθεί. Το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να ανακοινώσει παράταση έως τα μέσα Ιουλίου τις αμέσως επόμενες μέρες.

Συνεπώς μέσα στις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν για αύξηση των δόσεων σε φόρους και ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να περιμένουμε και μια που θα κάνει εξαίρεση στο νόμο και θα προβλέπει σαφώς ότι τόσο η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και η πρώτη δόση θα είναι μέσα στον Ιούλιο.

Η παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις 2020 στο Taxisnet θεωρείται επιβεβλημένη καθώς μέχρι και χτες είχαν κατατεθεί 3.251.991 δηλώσεις δηλαδή περίπου οι μισές από τις περίπου 6,4 εκατ. δηλώσεις που αναμένει η ΑΑΔΕ για να λήξει χωρίς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στις 30 του μήνα θα πρέπει να υποβάλλονται το δεύτερο μισό τους μήνα 213.333 δηλώσεις.

Παράλληλα, όσον αφορά το έντυπο Ε3 όπου ακριβώς αναγράφονται τα ποσά από επιχειρηματική δραστηριότητα, είχαν 314.326 έντυπα έναντι του 1,54 εκατομμυρίου που αναμένει η ΑΑΔΕ.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *