Ζάκυνθος

Φέτος το ΙΕΚ Ζακύνθου λειτουργεί με πέντε νέες ειδικότητες

Για την έναρξη υποβολής  αιτήσεων επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για το έτος 2022 – 2023  ενημέρωσε ο Διευθυντής του στο νησί μας κ. Παναγιώτης Σπίνος ο οποίος είπε ότι το ΙΕΚ καλύπτει το χώρο μεταξύ της Δευτεροβάθμιας και της Tριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά φοιτούν για τέσσερα εξάμηνα και υπάρχει και  η πρακτική άσκηση που είναι ένα εξάμηνο επιπλέον.

Ο κ. Σπίνος είπε ότι εξασφαλίζεται για τα παιδιά που μπαίνουν στο ΙΕΚ η επαγγελματική τους ένταξη και ότι στις μεταβαλλόμενες ανάγκες  της παραγωγικής διαδικασίας υπάρχει προσαρμογή.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε θεωρητικά  που γίνονται σε αίθουσες διδασκαλίας και  σε εργαστηριακά  που γίνονται σε ειδικούς χώρους και δομές που παρακολουθούν ο Δήμος, Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιώτες.

Ο κ. Σπίνος επεσήμανε πως οι ειδικότητες εξετάζονται ώστε να εναρμονίζονται με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς ώστε τα παιδιά να μπορέσουν με βάση το πτυχίο τους να βρουν κάποια δουλειά.  Φέτος υπάρχουν 5 νέες ειδικότητες.

Η ανακοίνωση του ΙΕΚ

 Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2022-2023, από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 12:00  μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00.

    Οι ειδικότητες κατάρτισης στα Δημόσια ΙΕΚ ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ύστερα και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας.

        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους επιλέγοντας την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από τις 5 νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Ζακύνθου:

•              ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ

•              ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

•              ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

•              ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

•              ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δικαίωμα εγγραφής στο Α΄ εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα  ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων.

  Οι ειδικότητες που τελικά θα λειτουργήσουν κατά το έτος κατάρτισης 2022Β, θα λάβουν οριστική έγκριση λειτουργίας εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *