Ζάκυνθος

Ευέλικτο σύστημα για τις προσλήψεις των γιατρών στα Νοσοκομεία ζητούν οι εργαζόμενοι

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και ειδικότερα γιατρών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Νοσοκομείου μας και γενικά των νησιωτικών Νοσοκομείων και αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, από τον τέωςΠρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων Πέτρο Γιακουμέλο ο οποίος μίλησε στον –Ε- για τις εκλογές που θα γίνει αύριο ώστε να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο.


Ο κ. Γιακουμέλος μετέφερε την εμπειρία του σε αυτή τη θητεία και κατέγραψε τα πιο σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν αποχωρώντας από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου, καθώς δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα.
Ερωτηθείς για τα μεγάλα προβλήματα ο κ. Γιακουμέλος δήλωσε: «Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετώπισα εγώ και θεωρώ πως θα αντιμετωπίσει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί είναι η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό, αυτό ήταν το νούμερο ένα όλων των διεκδικήσεών μας. Είναι πανελλαδικό το ζήτημα αλλά ο καθένας κοιτάζει τα του οίκου του. Διεκδίκησα μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και με κινητοποιήσεις την κάλυψη των θέσεων των γιατρών. Βέβαια πρέπει να δοθούν κίνητρα και να αλλάξουν τα ισχύοντα στη νομοθεσία για να έλθουν γιατροί. Ακόμα και μεγάλα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και υπάρχει παντού έλλειψη γιατρών οι οποίοι γνωρίζουμε ότι φεύγουν στο εξωτερικό. Όμως η Περιφέρεια και ειδικά η νησιωτική έχει τον μεγαλύτερο «πόνο» στο θέμα των γιατρών».
Η κ. Γιακουμέλος σημείωσε την ανάγκη αλλαγής του πλαισίου για τους διορισμούς των γιατρών και είπε: «Εκτός των άλλων πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διορισμού γιατί δεν μπορεί ένας γιατρός να περιμένει ένα και δύο χρόνια για να αξιολογηθεί και να πάει σε μία θέση. Αυτά πρέπει να γίνονται άμεσα και γρήγορα. Χρειάζεται ένα ευέλικτο σύστημα. Οι επιστήμονες της Ελλάδας πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά για να γίνει αυτό θέλει κίνητρα και αξιοπρεπείς μισθούς.
Αν θέλουμε το ΕΣΥ, αν θέλουμε τη δημόσια υγεία με πρόσβαση όλων των πολιτών, πρέπει να το δούμε από την αρχή και να πάρουμε τα μέτρα που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του».
Ακολούθως ο Πρόεδρος περιέγραψε κι άλλα προβλήματα που πρέπει να τακτοποιηθούν από την κυβέρνηση και είπε: «Το άλλο θέμα που είναι πολύ μεγάλο αφορά το επικουρικό προσωπικό και πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις αυτών που προσλήφθηκαν με την πανδημία. Μπορεί ο κορονοϊός να πηγαίνει προς ύφεση αλλά τι θα γίνει με τα 160 άτομα που προσλήφθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και τα έχουμε ανάγκη; Εμείς προσπαθήσαμε μέσω της ΠΟΕΔΗΝ να κρατήσουμε αυτό το προσωπικό.
Τώρα θα γίνει διαγωνισμός για 4000 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, αλλά εμείς πόσους θα πάρουμε, τη στιγμή που τα κενά είναι μεγάλα στα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδας.
Η ΠΕΟΔΗΝ πρέπει να συνεδριάσει και να εκλέξει Συμβούλιο καθώς από το Μάιο που έγιναν οι εκλογές αδυνατεί να το πράξει. Οι κινητοποιήσεις αποφασίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Το τρίτο μεγάλο αίτημά μας είναι η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά» .
Ισχυρή δημόσια υγεία με καλή χρηματοδότηση ζήτησε ο απερχόμενος Πρόεδρος Π. Γιακουμέλος και είπε πως αυτά πρέπει να διεκδικήσει το επόμενο Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *