Ζάκυνθος

Έργα για αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφερειακή Ενότητα, αυτοψία σε ρέματα στο Ρωμύρι

Η προετοιμασία για τον επερχόμενο χειμώνα και για ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με καθαρισμούς σε ρέματα και χάνδακες ομβρίων.
Ο φόβος για εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ακολούθως πλημμυρικών φαινομένων έχει οδηγήσει σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς στα γνωστά σημεία του νησιού που απαιτούν παρεμβάσεις.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το χωριό Ρωμύρι και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τα σημεία που πρέπει να γίνει καθαρισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- σε ένα από τα ρέματα έχει πέσει ποσότητα σκουπιδιών που φράζει το δρόμο του νερού και εκεί πρέπει να μπουν μηχανήματα και να μαζέψουν τα σκουπίδια. Αν και είναι άγνωστο ποιος πέταξε τόσα σκουπίδια μέσα στο ρέμα, θα πρέπει στα χωριά οι κάτοικοι να βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην έχουμε εκτεταμένες ενέργειες αυτού του είδους.
Εκείνο που μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί η Ζάκυνθος έχει διάσπαρτα σκουπίδια παντού, είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και οι καταγγελίες με σκοπό να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται οι δράστες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μοθωναίου, οι παρεμβάσεις σε όλο το νησί για την αντιπλημμυρική του προστασία συνεχίζονται και έμφαση έχει δοθεί στο χείμαρρο Αμπελοκήπων στο σημείο της γέφυρας όπου έχουν κοπεί σε μεγάλη ακτίνα τα καλάμια. Οι παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει νωρίς γιατί με τις βροχές δεν θα μπορούν να μπουν στην κοίτη τα μηχανήματα.
Για τις παρεμβάσεις σε όλη τη Ζάκυνθο η κ. Μοθωναίου ενημέρωσε αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, όπου συζητήθηκε η αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Ιονίου.
Στο Ρωμύρι η Αντιπεριφερειάρχης πήγε μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών και είδαν από κοντά την έκταση του προβλήματα με τα σκουπίδια και τα μπάζα που έχουν κλείσει το ρέμα. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο καθαρισμός και σε αυτό το σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *