Ζάκυνθος

Έρχονται τεχνικοί για την συντήρηση του πλοίου στην ακτή του Ναυαγίου


Κάτι θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες γύρω από το Ναυάγιο μας είπε καλά πληροφορημένη πηγή αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι αυτό το “κάτι” που θα λύσει το γρίφο της ανεξήγητης σιωπής που κυριαρχεί εδώ και εβδομάδες γύρω από το ζήτημα αυτό ή κάτι το διαφορετικό.


΄Ετσι κι αλλιώς το ζήτημα έχει πολλές πτυχές που ξεκινούν από τις αμιγώς πολιτικές και καταλήγουν στις απόλυτα τεχνικές.  Δηλαδή άλλο το ζήτημα της συντήρησης και επισκευής του μισοδιαλυμένου πλοίου και άλλο το θέμα της διάνοιξης του δρόμου από το πλάτωμα στην Αναφωνήτρια που έχει λάβει …εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις, λόγω των πολιτικών διαφορών.


Σύμφωνα λοιπόν με μια αξιόπιστη πηγή επίκειται η άφιξη ενός τεχνικού κλιμακίου που με δαπάνη του Υπουργείου Τουρισμού θα αναλάβει τη συντήρηση του πλοίου και την επιδιόρθωσή του, έτσι ώστε ως αξιοθέατο να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει στη θέση του για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι εργασίες όμως για να γίνει αυτό, απαιτούν χρόνο και μεταφορά τεχνικών μέσων στην ακτή που είναι αμφίβολο αν θα επιχειρηθεί  αυτή την περίοδο δεδομένου ότι – όπως πληροφορείται η στήλη – έχουν πέσει “χοντρά μέσα” σε διάφορες αρχές για να μην διασαλευθεί το καθεστώς προσέγγισης των ημεροπλοίων, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι.


Πάντως αυτό το οποίο έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η επικοινωνιακά η καμπάνια της εκκλησίας και της οργάνωσης Navagiogate έχει κερδίσει έδαφος στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ακόμα και σε εκείνα που βρίσκονται κοντά  στην κυβέρνηση και τις θέσεις της με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για την επιτυχία του εγχειρήματος. 


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακούγονται διάφορες πληροφορίες από την Αθήνα αναφορικά με τις σκοπιμότητες των χειρισμών του όλου ζητήματος. 
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν τελικά η διαχείριση της περιοχής θα παραμείνει στην Επιτροπή του νόμου ή με κάποιο τρόπο θα επιχειρηθεί να μεταφερθεί ένα μέρος της τουλάχιστον, στο Δήμο. 
Η απουσία του Δημάρχου από την επιτροπή σε συνδυασμό με την σύμπλευση του τελευταίου με τις θέσεις της εκκλησίας,  έχουν δημιουργήσει  ένα πολιτικό ζήτημα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τώρα πια!


ermisnewsroom

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *