Ζάκυνθος

Επίτιμος διδάκτορας του Τμ. Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την πρώτη της επίσκεψη στη Ζάκυνθο πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιήσει στις 5 Ιουνίου 2022 η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσκεκλημένη της πρυτανείας του Ιόνιου πανεπιστημίου.
Αν και η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ανακοινωθεί από την προεδρία της Δημοκρατίας, η πρόσκληση φέρεται να έχει γίνει κατ΄ αρχήν αποδεκτή και αφορά την αναγόρευση της σε επίσημο διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου πανεπιστήμιου.
Η αναγόρευση της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου πανεπιστημίου αποτελεί έπρακτη αναγνώριση του επιστημονικού της έργου,  ως ανώτατου δικαστή και των δεκάδων επιστημονικών δημοσιεύσεων που έχει κάνει για θέματα περιβάλλοντος κατά το παρελθόν.
Η νέα Πρόεδρος ανήκει σε εκείνους τους ανώτατους δικαστικούς που έχουν ενδιαφέροντα για την τέχνη, τα ταξίδια, τον πολιτισμό, την πολιτική, το περιβάλλον, ενώ έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα.
Η ενασχόλησή της με τα θέματα περιβάλλοντος από πλευράς νομοθεσίας και λήψης μέτρων φθάνει ώς τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς έχει κάνει εισηγήσεις σε επιστημονικό συνέδριο, προσεγγίζοντας τα σύγχρονα θέματα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με σοβαρότητα και επιστημοσύνη.
Η ημερομηνία της 5ης Ιουνίου ταυτίζεται άλλωστε με την θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος  που γιορτάζεται κάθε χρόνο και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα
Η κα Σακελλαροπούλου κατά την διάρκεια της παραμονής της στη Ζάκυνθο αναμένεται να συναντηθεί με τις αρχές και να επισκεφτεί, ιστορικούς τόπου, Μουσεία και περιοχές φυσικού κάλλους.
erminewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *