Ζάκυνθος

Επιστολή κατοίκων ορεινών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με πολύ μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε οι Κάτοικοι της Ορεινής Ζακύνθου για την επίσκεψή σας στο νησί μας την Κυριακή 5-6-2022. Έχετε αποδείξει σε όλες και όλους ότι στηρίζετε τον Ελληνισμό και τις Αξίες του σε όλη την επικράτεια και σε κάθε ακριτική σπιθαμή ελληνικής γης.

Θα το εκτιμούσαμε, λοιπόν, ιδιαίτερα οι Κάτοικοι των Ορεινών, αν στη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί, μάς δίνατε την ευκαιρία να σας παρέχουμε μία περιεκτική ενημέρωση σχετικά με το Σκάνδαλο που έχει φέρει αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα λόγω των κοινωνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και πολιτικών διαστάσεων που το πλαισιώνουν. Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμάς τους κατοίκους, τους θιγόμενους από το ξεπούλημα των χωριών μας και των περιουσιών μας κατά το 2014, η Πρώτη Πολίτης της χώρας μας να είχε μία πρωτογενή πληροφόρηση από εμάς τους ίδιους, αναφορικά με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, οι οποίες δικαιώνουν τον Αγώνα μας.

Παρά τις διώξεις της Δικαιοσύνης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 7 προσώπων, τον Μάρτιο του 2022, η πολυπλοκότητα του ίδιου του Σκανδάλου και ο μακρόχρονος, δύσκολος δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ακόμα οι κάτοικοι, θέτουν υπό άμεσο κίνδυνο τα χωριά μας, τα οποία κατά χιλιάδες στρέμματα έχουν πουληθεί παρανόμως σε μεσιτική εταιρεία από το 2014. Καλούμαστε, δηλαδή, οι κάτοικοι να προστατέψουμε, νομικά, εκτάσεις που άλλες είναι στη δική μας ιδιοκτησία με νόμιμα συμβόλαια εδώ και αιώνες, και άλλες αποτελούν μέρος κοινοτικής και δημοτικής περιουσίας των χωριών μας και των μοναστηριών μας. Συνολικά, αναφερόμαστε σε 14.500 στρέμματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 14%  της Ζακύνθου.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, με τη δική σας συμπαράσταση, θα μπορούσαμε όλοι μαζί να αποτρέψουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, τα οποία καταστρατηγούν τον θεσμό της Δημοκρατίας και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δε θέλουμε να φανταστούμε ποιο θα είναι το μέλλον του τόπου μας, αν το πείραμα της Ζακύνθου εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά ή σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές, όπου οι κάτοικοι θα ξυπνούν ένα πρωί και θα έχουν χάσει τις περιουσίες τους από απατεώνες.

Κάτοικοι Ορεινών Κοινοτήτων Ζακύνθου

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *