Αθλητισμός

Επίσημο: Το πρωτάθλημα Γερμανίας ξεκινά στις 15 Μαΐου

Στις 15 Μαΐου θα επιστρέψουν στην δράση η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γερμανίας.

Με επιστολή του στις 36 ομάδες, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Κρίστιαν Ζάιφερτ, ανέφερε ότι «έχοντας ζυγίσει όλα τα δεδομένα, το προεδρείο της DFL αποφάσισε την επιστροφή της Bundesliga και της Bundesliga 2 στη δράση από τις 15 Μαΐου του 2020».

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε ανάψε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της δράσης, ενώ στην ίδια επιστολή του Κρίστιαν Ζάιφερτ σημειώνεται πως «η DFL έχει ήδη εξετάσει προσεκτικά πιθανές ημερομηνίες για την συνέχιση της σεζόν».

Ημέρα – κλειδί η Πέμπτη για το γερμανικό ποδόσφαιρο

Πάντως, η οριστική απόφαση για το ποια αγωνιστική θα λάβει χώρα όταν αρχίσει η δράση αναμένεται να παρθεί την Πέμπτη στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων φορέων.

Η απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν ήταν ομόφωνη μιας και ο δήμαρχος της Βρέμης, Αντρέας Μποβενσούλτε, εξέφρασε τις διαφωνίες του στην τηλεδιάσκεψη των Πρωθυπουργών. Παράλληλα και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων χωρίστηκαν σε δύο «στρατόπεδα»: κάποιοι ήθελαν επανέναρξη στις 15/05 κάποιοι άλλοι μια εβδομάδα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ανοιχτό στην επιστολή από ποια αγωνιστική θα αρχίσουν ξανά τα δύο πρωταθλήματα.

Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για έναρξη από την 26η αγωνιστική.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *