Σειρά συναντήσεων είχαν χθες (11-10) οι συνδικαλιστές οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ζακύνθου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο και άκουσαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και αναζητούν λύσεις.
Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η έλλειψη γιατρών με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο συνεχώς να αποψιλώνεται και να κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε, έγινε πλήρης περιγραφή των ελλείψεων και έτσι έγινε γνωστό σε όλη του τη διάσταση το μέγεθος του προβλήματος. Με έναν ή με ελάχιστους γιατρούς λειτουργούν οι περισσότερες κλινικές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλουν να φύγουν και οι εναπομείναντες γιατροί, ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά για την προσέλκυση νέων.
Υπολειτουργούν η Καρδιολογική, η Παθολογική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Παιδιατρική, η Ορθοπεδική, το Ακτινολογικό κλπ.
Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, ο Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Σουγλέρης, ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος, ενώ στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευάγγελος Τσώλας, η Γραμματέας Διονυσία Ακτύπη και ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης.
Η συνέντευξη
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων, μίλησε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Τσώλας ο οποίος είπε ότι αυτή τη στιγμή οι επικουρικοί είναι περισσότεροι από τους μόνιμους! Υποσχέθηκε ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής για να αντιμτωπιστούν και να επιλυθούν τα προβλήματα για τα οποία λίγη ώρα ενωρίτερα είχαν συζητήσει με το Διοικητή Γ. Ραγκούση.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους και κάνοντας μία αναφορά στο παρελθόν, υπενθύμισε πως είχε έλθει στη Ζάκυνθο σε μία περίοδο αλλοφροσύνης (με τα γεγονότα που είχαν προκύψει με τα αέρια του νοσοκομείου).
«Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας» είπε ο κ. Γιαννάκος που στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση με τους γιατρούς. «Υπάρχουν γιατροί που παραιτούνται και θέσεις που προκηρύσσονται και βγαίνουν άγονες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί και υπάρχουν δυσμενείς συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει όρια στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου έχει 200 γιατρούς και ανάμεσά τους είναι 15 παθολόγοι και 10 καρδιολόγοι» είπε ο κ. Γιαννάκος ζητώντας να βοηθηθεί το Νοσοκομείο Ζακύνθου.