Ζάκυνθος

Ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για έργα ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης

Ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για έργα αστικών, περιβαντολλογικών αναπλάσεων και αναβάθμισης στα κτίρια, ζητά με απόφαση που έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο Πολης.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε από τον Πρόεδρο Κ. Πέττα, έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια  Πρόσκληση προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, να αποδυθούν σε αγώνα δρόμου, εφόσον έχουν προετοιμάσει ώριμες και τεκμηριωμένες μελέτες, να καταθέσουν σχεδόν αμέσως φακέλους προτάσεων, προκειμένου να εξασφαλίσουν γενναία και ζεστή χρηματοδότηση για έργα αστικών, περιβαλλοντικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της περιοχής τους.

Η πρόσκληση αφορά στην  υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου», που χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 203, 9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και καλύπτει μόνον νέες παρεμβάσεις και νέα έργα, που δεν έχουν ενταχθεί σε άλλα προγράμματα χρηματοδότησης,  σε συνολικά 7 άξονες. Στις επιλέξιμες δαπάνες των έργων που θα επιλεγούν δύναται να συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες ωρίμανσης των προτάσεων.

Ο Σύμβουλος Δ. Βερτζάγιας ανέφερε ότι δίνεται η ευκαιρία να προταθεί από το Δήμο να ενταχθούν οι αναπλάσεις των περιοχών «Κρυονέρι» και «Καμίνια». Ιδιαίτερα για την ανάπλαση της περιοχής του Κρυονερίου, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα το έργο ώστε να ωφεληθούν οι Δημότες και να αποφευχθεί στο μέλλον να ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή.

Η απόφαση αναφέρει πως η πρόσκληση πρέπει να προωθηθεί προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενταχθούν έργα και να εξασφαλισθούν χρηματοδοτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *