Εντατικοί οι έλεγχοι για το πασχαλινό τραπέζι από τη νομοκτηνιατρική υπηρεσία ξεκίνησαν από τη Μ. Δευτέρα και σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η υπεύθυνη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Μάριον Όπελ, το υπουργείο ζητά συνεχείς ελέγχους στην αγορά όλες αυτές τις ημέρες.

«Αρχίσαμε τους ελέγχους και κοιτάμε τα κρέατα, τις βιτρίνες και δίνουμε οδηγίες στους καταστηματάρχες για να μην χαλαρώνουν στα θέματα καθαριότητας. Θέλουμε να έχουμε όλη την εικόνα της αγοράς η οποία διαθέτει όλα τα είδη, ντόπια και ξένα κρέατα σε επάρκεια και ποικιλία» ανέφερε η νομοκτηνίατρος.
Ειδικά για την τήρηση της νομοθεσίας με τις ενημερωτικές καρτέλες η κ.Μάριον Όπελ είπε: «Εκείνο για το οποίο γίνονται επισημάνσεις είναι να τοποθετούνται τα καρτελάκια με τις τιμές και τις σφραγίδες στο κρέας, αλλά και τη χώρα προέλευσης, όπως και την ημερομηνία σφαγής του ζώου. Αυτά πρέπει να φαίνονται και το υπενθυμίζουμε συνέχεια. Ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει τι αγοράζει. Τα καρτελάκια πρέπει να είναι στη βιτρίνα, ή σε κάποιο σημείο που να φαίνεται».
Για τα αμνοερίφια η νομοτηνίατρος είπε ότι «η σφραγίδα φαίνεται οπωσδήποτε γιατί είναι μικρό το ζώο. Η σφαγή γίνεται στην Πελοπόννησο και εδώ δίνονται τα υγειονομικά πιστοποιητικά. Τα ελληνικά έχουν μπλε σφραγίδα και τα ξένα κόκκινη».
Για τα ντόπια γαλακτοκομικά είδη έγινε γνωστό ότι στη Ζάκυνθο έχουμε τρία τυροκομεία με άδεια, στον Αγ. Λέοντα και στους Αμπελόκηπους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η έγκαιρη μεταφορά στο σπίτι και οι ορθοί χειρισμοί στη συντήρηση στο οικιακό ψυγείο και στο μαγείρεμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία. Οι αγορές είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται σε επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, διότι αυτές οι επιχειρήσεις διαθέτουν νόμιμες άδειες.