Ζάκυνθος

Ενημέρωση Βουλευτή για τα έργα της Βιβλιοθήκης

   Επίσκεψη στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου πραγματοποίησε τις ημέρες του Πάσχα ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα σημαντικά έργα που εκτελεί το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δ.Ι.Β.Ζ., όπως είναι  η  τοποθέτηση συστήματος  κλιματισμού και των αφύγρασης στο μεγάλο βιβλιοστάσιο με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υγρασίας και βέλτιστης θερμοκρασίας για τα βιβλία που φυλάσσονται εκεί. 

Ακόμα, ο Βουλευτής επισκέφθηκε τους χώρους των τουαλετών της βιβλιοθήκης, οι οποίοι για πρώτη φορά από το 1958 ανακαινίζονται πλήρως, ενώ συζήτησε με το προσωπικό της βιβλιοθήκης τα όσα αφορούν την πορεία της μελέτης που ήδη εκπονείται για την κατασκευή ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Παράλληλα, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τον επικείμενο ελαιοχρωματισμό όλων των χώρων της Δ.Ι.Β.Ζ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Βουλευτή, ο κ. Ακτύπης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την επίσκεψή μου στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την εξαιρετική δουλειά που δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Πέραν όλων των άλλων αξίζει να σημειωθεί πως η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και σαφώς συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα το οποίο ανοίγει δρόμους και δημιουργεί προοπτικές. 

Η βιβλιοθήκη της Ζακύνθου, που παρέμενε κλειστή από το 2006, άνοιξε ξανά τις πόρτες της, ανακαινίστηκε, και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο όμορφη όλο και πιο λειτουργική, ενώ αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο σημαντικός της ρόλος ως ορόσημο των γραμμάτων και του πολιτισμού.  

Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (Σ. Σ. Εννοεί του Εφορευτικού Συμβουλίου) της Δ.Ι.Β.Ζ., καθώς και όλο το προσωπικό αυτής που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους, προχώρησαν και συνεχίζουν να προχωρούν ακάθεκτοι και χωρίς καμία καθυστέρηση σε σημαντικές πρωτοβουλίες που πράγματι κάνουν τη διαφορά».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *