Ζάκυνθος

Ελένη Πυλαρινού: Nα γίνουμε ένα από τα πιο σημαντικά Μουσείo της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς

Τους στόχους για το Μουσείο έδωσε μιλώντας στον –Ε- η νέα Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού Ελένη Πυλαρινού η οποία με την ευκαιρία των ημερών έστειλε τις ευχές της σε όλους τους Ζακυνθινούς.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας να έχουν υγεία που είναι το πιο σημαντικό για όλους μας, να υπάρχει ευημερία σε όλες τις οικογένειες και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Καλή Ανάσταση με όποια έννοια ο καθένας επιθυμεί.

Οι έννοιες της υγείας και της ειρήνης, όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου αυτονόητες» ανέφερε η κ. Πυλαρινού η οποία μετά τις γιορτές του Πάσχα θα ενημερώσει αναλυτικά για το σχεδιασμό που γίνεται στο χώρο του Μουσείου.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από τη νέα της θέση η κ. Ελένη Πυλαρινού ανέφερε: «Η κατάσταση στο Μουσείο Σολωμού είναι πολύ δύσκολη. Οι πρωταρχικοί και σημαντικότεροι στόχοι είναι αφενός η αποκατάσταση της βιβλιοθήκης στην Παναγούλα και αφετέρου η αναγνώρισή μας ως Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία».
Ένα Μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία είναι το πλάνο που μπαίνει για το άμεσο μέλλον και η τουριστική περίοδος, που ξεκίνησε, βοηθά στην επίτευξη του στόχου.

Η κ. Πυλαρινού προσπαθεί ν βάλει τη δική της δημιουργική σφραγίδα και επισημαίνει: «Θέλουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς και να γίνουμε ένα από τα πιο σημαντικά Μουσεία της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και από τα πιο σημαντικά στο εξωτερικό. Δεν παίζει ρόλο αν είναι μεγάλο σε μέγεθος αλλά το τι υπάρχει μέσα σε αυτό.

Επίσης ένας μεγάλος στόχος είναι να το ανοίξουμε στον κόσμο και ο κάθε ζακυνθινός να νοιώσει πως παίρνει γνώσεις και μαθαίνει ιστορία. Το πιο σημαντικό όπως και για όλα τα Μουσεία είναι το οικονομικό. Θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να βελτιώσουμε τα οικονομικά του Μουσείου. Έχουμε σκεφθεί κάποια πράγματα που τα βλέπουμε στην πορεία. Για τα εκθέματα χρειάζεται ένας συντηρητής και πρέπει να διαθέσει τις γνώσεις του αφιλοκερδώς, αυτό δε είναι κάτι που θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες».

Τέλος η κ. Πυλαρινού εξέφρασε την πεποίθησή της για τα θετικά αποτελέσματα των συνεργασιών και της συνολικής δουλειάς και είπε: «Πιστεύω πως δεν μπορεί ένας μόνος του και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη πρέπει για να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *