Ζάκυνθος

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Επιτροπή του «Ναυαγίου» ζητούν 18 δημοτικοί σύμβουλοι

Την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την επιλογή του αντιπροσώπου του Δήμου Ζακύνθου στην Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου που συστάθηκε με το  Ν. 4587/2021  ζητούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 18 δημοτικοί σύμβουλοι, μετά το Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη και την ανακοίνωση της απόφασης του να συμμετέχει ο ίδιος στην Επιτροπή.

Στην ανακοίνωσή τους οι 18 σύμβουλοι υπογραμμίζουν πως αν η επιλογή του εκπροσώπου του Δήμου δεν γίνει μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σκοπεύουν να προσβάλουν την υφιστάμενη απόφαση με κάθε νόμιμο μέσο.

Το έγγραφο που όπως προαναφέρθηκε απευθύνεται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου Στ. Κακολύρη και κοινοποιείται στον Υπουργό Τουρισμού, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Εσωτερικών, το Βουλευτή Ζακύνθου αλλά και τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε

Με έκπληξη διαβάσαμε το σημερινό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη το οποίο δηλώνει ότι διόρισε τον εαυτό του, εκπρόσωπο του Δήμου στην Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο έχει άγνοια επί του θέματος.

Επειδή το θέμα της διαχείρισης τη περιοχής του Ναυαγίου είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δήμο της Ζακύνθου και κατ΄ επέκταση για ολόκληρο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας,

Επειδή θεωρούμε τον ορισμό του κ. Αρετάκη από τον εαυτό του, παράνομο και αντιδημοκρατικό,

Σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει επί του θέματος.

Προκειμένου να συμβάλουμε στην ορθή απόφαση και να μην υπάρξει ουδεμία παρανόηση, σας αποστέλλουμε συνημμένα τη γνωμοδότηση του δικηγόρου Νικολάου Πέττα επί του θέματος. 

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα προσβάλλουμε τον εν λόγο αυθαίρετο και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου ορισμό με κάθε τρόπο.

Την επιστολή υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αγαλιανός, Παναγιώτης Αβράμης Διονύσης Μαρούδας, Διονύσης  Τρούσσας, Παναγιώτης Μυλωνάς, Σωτήρης Καρακάς, Γιώργος Μοθωναίος, Νίκος Καλαμαράς, Γιώργος Αρμένης, Ανδρέας Ξένος, Γιάννης Φεραδούρος, Γιώργος Τσουρουνάκης, Δημήτρης Τσαγκαρόπουλος, Θοδωρής Καμπίτσης, Ανδρέας Μαρινάκης, Άγγελος Σεβαστιάδης, Δημήτρης Κουτσογιάννης, Νικόλαος Πέττας και Παναγιώτης Δρόσος.

ermisnewsroom

2 σχόλια

  1. “¨Παύλο,ε,Παύλο”. Παλιά Ζακυνθινή έκφραση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *