Ζάκυνθος

Εκπρόσωπος Levante Ferries Γιάννης Πυλαρινός: Αυξημένη η εμπορευματική κίνηση τον Ιούλιο και σταθερή η κίνηση των επιβατών

Την εικόνα που υπάρχει στις αφίξεις με τα πλοία της γραμμής μας έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας  Levante Ferries Γιάννης Πυλαρινός, ο οποίος επεσήμανε πως έχουμε αύξηση στην εμπορευματική κίνηση και ελάχιστη μείωση σε επίπεδο επιβατών συγκριτικά με το 2019. Ωστόσο από τις επόμενες ημέρες αυξάνονται και τα δρομολόγια καθώς η ζήτηση από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και τον Αύγουστο θα είναι ανεβασμένη.

«Υπάρχει ζήτηση για τη Ζάκυνθο αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, είμαστε στα επίπεδα του 2019 περίπου και λίγο πιο κάτω. Η εμπορική κίνηση είναι αυξημένη όπως επίσης και η ζήτηση για καύσιμα, εδώ είμαστε παραπάνω από το 2019. Το αεροδρόμιο έχει μεγαλύτερη κίνηση και άρα θέλουμε περισσότερα καύσιμα.

Σε επιβάτες και οχήματα είμαστε λίγο πιο κάτω από το 2019» είπε ο κ. Πυλαρινός και για τους υποψήφιους ταξιδιώτες είπε: «Σε εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο, λέμε να κλείσουν εισιτήρια για να τα παίρνουν νωρίτερα για να μην υπάρχει συνωστισμός μια και έχουμε αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Έτσι θα μπαίνουν κατευθείαν μέσα στο καράβι και το ταξίδι θα γίνεται πιο εύκολα».

Ερωτηθείς για τα δρομολόγια και για την εξυπηρέτηση των επιβατών ο κ. Πυλαρινός σημείωσε: «Στα τριήμερα έχουμε πολύ καλές πληρότητες και ειδικά το δρομολόγιο των 11 από Κυλλήνη. Τώρα προστίθενται νέα δρομολόγια από μεθαύριο Παρασκευή για να μπορεί ο κόσμος να ταξιδεύει πιο εύκολα και να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Έχουμε πολλά κρούσματα και πρέπει να προσέχουμε. Τα δύο επιπλέον δρομολόγια θα γίνονται κάθε μέρα».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πυλαρινός για τη χρήση της μάσκας η οποία πρέπει να γίνει συνήθεια στους επιβάτες τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος.

«Μέσα στο πλοίο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, δηλαδή στους εσωτερικούς χώρους και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας» εξήγησε ο κ. Πυλαρινόςμε αφορμή την μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων στο νησί μας που βρίσκεται στο «κόκκινο».

Για τα κυκλοφοριακά μέτρα στο λιμάνι που είναι ένας μόνιμος βραχνάς το καλοκαίρι, ο κ. Πυλαρινός είπε πως δεν αναμένεται κάτι νεότερο φέτος. « Ότι και να γίνει, την ώρα που έρχεται φορτωμένο το πλοίο  από την Κυλλήνη και έχει πολύ μεγάλη πληρότητα, η παραλιακή θα έχει μποτιλιάρισμα. Χρειάζεται να γίνουν αλλαγές και να φτιαχτούν οι δρόμοι. Πρέπει να γίνουν γιατί αλλιώς το πρόβλημα θα διαιωνίζεται».

 Η Ζάκυνθος τώρα εξυπηρετείται με δύο πλοία, το FIORO και το MARE και είναι εντάξει για τις ανάγκες του καλοκαιριού, σημείωσε ο κ. Πυλαρινός που αναφέρθηκε σε ένα ακόμα πρόβλημα σχετικά με την εξυπηρέτηση των επιβατών και είπε: «Επίσης δεν υπάρχει  χώρος αναμονής στο λιμάνι για τους επιβάτες που περιμένουν κάτω από τον ήλιο. Ειδικά αυτές τις ημέρες με τη ζέστη ο κόσμος ταλαιπωρείται. Δυστυχώς τόσα χρόνια δεν το έχουμε τακτοποιήσει. Ο καιρός περνά κι εμείς έχουμε μείνει πίσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *