Ζάκυνθος

Έκδοση εισιτηρίου μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορονοϊό – Έκπτωση στο εισιτήριο μετ΄ επιστροφής

Στα εκδοτήρια των εισιτηρίων θα γίνεται από εδώ και πέρα ο έλεγχος των πιστοποιητικών που θα πρέπει να έχουν μαζί τους όσοι ταξιδεύουν με το πλοίο από και προς τη Ζάκυνθο. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση των εισιτηρίων πολλαπλασιάζεται και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα στοιχεία τους για να εκδώσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προσκομίζοντας και τα αναγκαία πιστοποιητικά.

Λεπτομέρειες για αυτή τη διαδικασία έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο εκπρόσωπος της εταιρείας LevanteFerries Γ. Πυλαρινός που ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους συμπολίτες μας να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για την έκδοση των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

«Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που έφτασε στην εταιρεία, ο έλεγχος για τα πιστοποιητικά θα πρέπει να γίνεται στα εκδοτήρια. Έτσι ενώ η εταιρεία δεν ζητούσε τίποτα για να ταξιδέψει κάποιος, πέρα από το έντυπο υγείας, πλέον υποχρεούμαστε να εκδώσουμε εισιτήρια μόνο σε όσους έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί, έχουν κάνει rapidή μοριακό τεστ, ή έχουν νοσήσει» ανέφερε ο κ. Πυλαρινός τονίζοντας πως θα αυξηθεί ο χρόνος έκδοσης των εισιτηρίων και θα ενισχυθούν με προσωπικό τα εκδοτήρια,

«Θα πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι σωστά και πλήρη. Είναι ένα επιπλέον βάρος για την εταιρεία, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε!» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως τώρα που ξεκίνησαν και πάλι τα ταξίδια από τους ντόπιους , παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο των καθυστερήσεων αφού όλοι περιμένουν να βγάλουν εισιτήριο λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει το πλοίο!

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως εξετάζονται διάφορες …λύσεις για να αποτραπούν οι επιβάτες που δεν βγάζουν εγκαίρως τα εισιτήρια και μια από αυτές ήταν να στερηθούν την έκπτωση των εισιτηρίων της επιστροφής, που έχει ξεκινήσει και πάλι από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πυλαρινός σχολίασε πως θα μπορούσαν να καταργηθούν τα εκδοτήρια στο λιμάνι, ωστόσο αυτό θα προκαλούσε πρόβλημα σε δεκάδες επαγγελματίες οδηγούς βαρέων οχημάτων, που πρέπει να εξυπηρετηθούν εκεί και όχι στα εκδοτήρια της Λομβάρδου.

Τέλος σημείωσε πως κατά την έκδοση των εισιτηρίων μπορεί να προκύψουν θέματα με επιβάτες που δε θέλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες και χρειάζεται ακόμη και η παρέμβαση των λιμενικών, ενώ σχολίασε πως ένα μεγάλο μέρος των επιβατών σε ποσοστό 80% λαμβάνει το μεταφορικό ισοδύναμο, με το μέτρο να έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Τα έγγραφα που πρέπει να έχουν όσοι ταξιδεύουν είναι: Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (ισχύει εφ’ όσον έχουν περάσει 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ

Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ή φαρμακείο

Αρνητικό αποτέλεσμα rapidtest 48 ωρών από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ή φαρμακείο

Αρνητικό αποτέλεσμα selftest 24 ωρών, δεκτό μόνο για επιβάτες 5-11 ετών (το αποτέλεσμα δηλώνεται είτε στην ηλεκτρονική φόρμα «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» είτε χειρόγραφα στο σχετικό έγγραφο δήλωσης selftest, καθώς και στο ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας)

Οι επιβάτες κάτω των 5 ετών δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ ή παρόμοια βεβαίωση για να ταξιδέψουν με πλοίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *