Ζάκυνθος

Εκδήλωση για τους ελαιοτριβείς την Κυριακή στο Σαρακηνάδο

Το πρωί της προσεχούς Κυριακής 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Σαρακηνάδο εκδήλωση που οργανώνεται από το Σωματείο των ελαιοτριβέων.

Στην εν λόγω συνάντηση που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 11 το πρωί, θα συζητηθούν προβλήματα του κλάδου και έχει κληθεί για να ενημερώσει ο Πρόεδρος του πανελλαδικού οργάνου.

Από την λειτουργία του λογιστηρίου μέχρι την ηλεκτρονική ενημέρωση των δεδομένων και από τη διάθεση των αποβλήτων μέχρι την έγκαιρη εξυπηρέτηση των παραγωγών, οι ελαιοτριβείς θα αναπτύξουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα αναζητήσουν λύσεις.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια σχετίζεται με την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, το οποίο υποβαθμίζεται κατά την συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Αιτία είναι η χρήση των αλυσοπρίονων την ώρα της συγκομιδής της ελιάς για να κοπούν τα κλαδιά. Ο καρπός αναμειγνύεται με βιομηχανικό λάδι από τη λειτουργία του αλυσοπρίονου αλλά και με πριονίδια από την κοπή των κλαδιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να περνούν στην διαδικασία της παραγωγής του προϊόντος.

Το πρόβλημα αυτό που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιούνται μηχανήματα στο μάζεμα της ελιάς, θα συζητηθεί σε μία μελλοντική συγκέντρωση η οποία θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *