Ζάκυνθος

Εκδηλώσεις μνήμης για τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

Hμέρες μνήμης των καταστρεπτικών σεισμών  του 1953 ζει τα τελευταία 24ωρα η Ζάκυνθος καθώς συμπληρώνονται φέτος 69 χρόνια από εκείνες τις τραγικές ημέρες.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 11.30, την ώρα δηλαδή που σημειώθηκε ο μεγάλος και πλέον καταστρεπτικός σεισμός των 7,2 ρίχτερ, η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου  θα τελέσει τρισάγιο στο χώρο ενταφιασμού των δεκάδων θυμάτων των σεισμών του 1953, στο Α’ νεκροταφείο της Πόλης. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρες στις 8.30, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Διονυσίας Μούσουρα “Ενθυμήματα Ασώματων Ερειπίων – 69 μαρτυρίες  για τα 69 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή”, αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στις μνήμες εκείνων των ημερών. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ με εικόνες από τους σεισμούς και μουσικό πρόγραμμα υπό την επιμέλεια των κ.κ. Τάκη Κοριανίτη και Γιάννη Παντάκη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συγκρότημα “Οι τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”  θα ξεκινήσουν τραγουδώντας σερενάδες από το πλάτωμα της Φανερωμένης έως την πλατεία Σολωμού!

Από το Σάββατο θα ανοίξει για το κοινό έκθεση φωτογραφίας από τα αρχεία της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης αφιερωμένη στους σεισμούς του 1953.

Την Κυριακή το πρωί στις 10, ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων “Ανδρέας Κάλβος” θα τελέσει στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, όσων χάθηκαν κατά τους φονικούς σεισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *