Ζάκυνθος

Είμαστε πλήρως στελεχωμένοι σε εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας

Την σωστή προετοιμασία για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία κατά τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, επεσήμανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Κατσίμπελης, ο οποίος μίλησε για σειρά θεμάτων, από τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μέχρι τη λειτουργία του ολοήμερου.

 «Το πρώτο μέλημα όλων μας είναι να έχουμε μία ασφαλή σχολική χρονιά για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που υπάρχουν και σε αυτά που θα προκύψουν.

Έχει γίνει σημαντική προετοιμασία για τη φετινή χρονιά και είμαστε πλήρως στελεχωμένοι σε εκπαιδευτικούς, έχουν προσληφθεί και οι αναπληρωτές και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε όλα τα σχολεία χωρίς κενά. Το ίδιο και από πλευράς Δήμου που έχει κάνει κάποιες παρεμβάσεις σε σχολεία όπως το 3ο Δημοτικό που έχει ανακατασκευαστεί εσωτερικά και εξωτερικά και έχει εκσυγχρονιστεί. Αυτά θα τα ανακοινώσει ο Δήμος αλλά θα τα δούμε και στον Αγιασμό. Ξεκινάμε λοιπόν με θετικές προοπτικές και με στελεχωμένη όλη τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ανέφερε ο Διευθυντής.

Για τα σχολικά κτίρια ο κ. Κατσίμπελης είπε ότι «μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν σε συνεργασία με το Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες γιατί υπάρχουν και δραστήριοι γονείς που βοηθούν. Εμείς σε όλα αυτά είμαστε συνοδοιπόροι για να δίνονται λύσεις, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις δυνατότητες που μας δίνει το Υπουργείο Παιδείας. Θεωρώ λοιπόν ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Για τα κτίρια θέλω να πω ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου και εμείς καταγράφουμε τα προβλήματα και ενημερώνουμε. Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι ενδιαφέρεται και προσπαθεί να δώσει λύσεις».

Για το ολοήμερο σχολείο ο κ. Κατσίβελης είπε ότι «ο θεσμός αυτός είναι πολύ σημαντικός και κατάκτηση του κλάδου των εκπαιδευτικών. Πολλοί γονείς λόγω της εργασίας τους τελειώνουν αργότερα και είναι πολύ σημαντικός ο κοινωνικός χαρακτήρας του ολοήμερου όπως και το να λειτουργεί κανονικά. Θεωρώ ότι η διεύρυνση που κάνει το υπουργείο Παιδείας μέχρι τις 5,30 το απόγευμα για το ωράριο των ολοήμερων, ότι δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά οφέλη για τις ελληνικές οικογένειες, αλλά και μορφωτικά για τους μαθητές. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν στη Ζάκυνθο οι γονείς για τα 8 ολοήμερα που θα λειτουργήσουν στο νησί μας και θα είναι ενταγμένα στο εν λόγω πρόγραμμα.

Να μην ξεχνάμε πως το τελευταίο έτος προσλήφθηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 31.000 αναπληρωτές που στελεχώνουν πλήρως τα σχολεία για να λειτουργήσουν μέχρι τις 5.30 το απόγευμα».

ΟΙ γονείς που θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους σε ολοήμερο μπορούν να το δηλώσουν ακόμα και την ημέρα του Αγιασμού των σχολείων, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Διευθυντής για την μετακίνηση των μαθητών και είπε ότι πρέπει να επιλυθούν ομαλά τα ζητήματα για να μην προκύψουν προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *