Ζάκυνθος

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου ύψους 93 εκ. ευρώ!

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζακύνθου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και την εισήγηση προς τους συμβούλους έκανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος προϋπολογισμού  Ιωάννης Κομιώτης.

Το ύψους του προϋπολογισμού ανέρχεται στα   92.980.388,89 εκατομμύρια ευρώ και αφού έγινε μια αναλυτική ενημέρωση από τον αρμόδιο υπάλληλο, οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν τα ερωτήματα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάθης Σούλης: Ο μόλις 32 ετών μαέστρος από τη Ζάκυνθο που διευθύνει την ορχήστρα της Λυρικής στην όπερα Οθέλλος (photos – video) | ErmisNews.gr

Σε νέα αδιέξοδα οδηγείται ο Δήμος μετά την απόφαση του Δημάρχου να απέχει από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. | ErmisNews.gr

Μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβράμης ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο στις δαπάνες δεν περιλαμβάνονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο από το Λιμεναρχείο για την  απουσία ναυαγοσωστών από τις πολυσύχναστες παραλίες , ενώ εντονότατη κριτική δέχτηκε η δημοτική αρχή από το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καλαμαρά για το πολύ μικρό ποσό ύψους 15.000 ευρώ που διατίθεται για τον πολιτισμό, για την ανύπαρκτη υποστήριξη της Φιλαρμονικής αλλά και την απουσία πόρων για το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες. Ερωτήματα για τα ποσά που προορίζονται ειδικά για τα σχολεία έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Ρένεσης και ερωτήματα για την χρηματοδότηση κοινωνικών δομών έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κασσιμάτης.

Ειδικά για το θέμα των ναυαγοσωστών έδωσε απαντήσεις ο αναπληρωτής Δήμαρχος Νικήτας Σπίνος που τόνισε πως για πρώτη φορά διατίθεται το ποσό των 930.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου για ναυαγοσωστική κάλυψη.

Μαριλένα Παπαδάτου

Ακολουθήστε τo ermisnews.gr  στο Googlenews για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *