Ζάκυνθος

Εγείρονται σοβαρά ζητήματα για τη φύλαξη στο Ναυάγιο

Το θέμα της φύλαξης και των μέτρων προστασίας στην περιοχή του Ναυαγίου έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, με αφορμή τις συνεχείς διαμαρτυρίες που υπήρχαν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Κερασάκι στην τούρτα ήταν ο έλεγχος που έγινε από το Λιμεναρχείο την ημέρα της κατολίσθησης όπου το κλιμάκιο το οποίο μετέβη εσπευσμένα μετά το σεισμό για να δει μήπως υπήρχαν θύματα, δεν βρήκε κανένα φύλακα.

Πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν πως τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου ασχολούνται σοβαρά με αυτό το θέμα, καθώς η περιοχή που παρουσιάζει παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, είναι στο μάτι του ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα της κριτικής.

Πριν από μερικές εβδομάδες η εφημερίδα είχε αναφερθεί σε καταγγελίες από τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους τουρίστες και είχε δημοσιοποιήσει ακόμα και φωτογραφικό υλικό που έδειχνε τους επισκέπτες να έχουν κατέβει σε διάφορα σημεία στο γκρεμό για να βγάλουν φωτογραφίες.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο Ερμής ανέφερε:

Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό ότι η φύλαξη σταματά στις 6 το απόγευμα, δηλαδή ώρα κατά την οποία το Ναυάγιο είναι γεμάτο με τουρίστες αφού συρρέουν κατά εκατοντάδες για να φωτογραφίσουν το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα. Επιπλέον δεν είναι γνωστό αν υπάρχει φύλαξη τις Κυριακές.

Οι τοπικές αρχές οφείλουν να ασχοληθούν με το θέμα και να ζητήσουν ενημέρωση για τους εργαζομένους που προσφέρουν υπηρεσίες ως φύλακες και για τα ωράριά τους.

Η Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου δεν έχει αστυνομικό ρόλο αλλά σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός γιατί οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *