Κοινωνία Πολιτισμός

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: Χώρος αρχαιολογικού περιπάτου για την ανάδειξη των μνημείων

Πρωτοβουλίες της Προϊσταμένης της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Ζακύνθου Έλενας Παπασταύρου

Μία σημαντική πρωτοβουλία έλαβε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου με στόχο την ανάδειξη της πόλης και των μνημείων της, αυτών δηλαδή που έχουν απομείνει από τη μανία του Εγκέλαδου ειδικά μετά τη σεισμοπυρκαγιά του 1953.

Από την Παναγία την Κρυονερίτισσα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο του Μώλου οι παρεμβάσεις

Πρόκειται για την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αρχαιολογικού περιπάτου από την εκκλησία της Κρυονερίτισσας στη γνωστή στροφή του δρόμου, μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μώλου, στην πλατεία Σολωμού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον -Ε- η Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Έλενα Παπασταύρου, η πρωτοβουλία που έλαβε σχετίζεται με την ανάδειξη των μνημείων μας και μάλιστα προτίθεται να συνεχίσει σε πολλά και διαφορετικά σημεία που προσφέρονται για να φέρει σε πέρας αυτό το έργο.

Αναμένεται να φωταγωγηθεί η βενετσιάνικη βρύση στο Κρυονέρι

Η αρχή θα γίνει από τη Βενετσιάνικη Βρύση στο Κρυονέρι η οποία τώρα έχει καθαριστεί και το επόμενο διάστημα θα φωταγωγηθεί. Για την παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων με το Δήμο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ότι έχει γίνει κοπή των χόρτων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και πλέον επαφίεται και στη συνείδηση των κατοίκων να διατηρηθεί το σημείο ευπρεπές και καθαρό.

Ανάδειξη της Κυρίας των Αγγέλων και του Ναού του Εσταυρωμένου

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έχει γίνει παρέμβαση και βρίσκεται στην ίδια ακτίνα είναι η εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων η οποία έχει φωταγωγηθεί με επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και αυτό αναδεικνύει το χώρο τις νυχτερινές ώρες δίνοντας άλλη όψη στο μνημείο.

Σύμφωνα με την κ. Παπασταύρου, στα σημεία της πόλης που θα γίνει παρέμβαση περιλαμβάνεται και η εκκλησία του Εσταυρωμένου.

Οι πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν στο εγγύς μέλλον και θα πρέπει να στηριχτούν από όλη την τοπική κοινωνία.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *