Ζάκυνθος

Έχουν γίνει εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα και συντήρηση όλων των προηγούμενων έργων, σημειώνει η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας Μ. Μουζάκη

Για την δουλειά που έχει γίνει στον τομέα των αντιπλημμυρικών μίλησε στον –Ε- η προïσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Μαρία Μουζάκη αλλά και για την κακοκαιρία “EVA”  που πέρασε από τη Ζάκυνθο χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

«Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση μία ημέρα πριν την έλευση της κακοκαιρίας στην υπηρεσία μας και είχαμε στήσει μηχανισμό απ’ άκρη σ’ άκρη με την καθοδήγηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με μηχανήματα έτοιμα να παρέμβουν και όλους εμάς σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο. Έγινε μία μικρή σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή της Πυροσβεστικής και τον κ. Δ. Τουρκάκη από το Δήμο για να συζητήσουμε το θέμα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία ήλθε μεν αλλά όχι με την δύναμη που υπολόγιζαν. Σε κάποια σημεία έπεσε πολύ νερό όπως στο Βανάτο και τον Αλυκανά, αλλά φέτος έχουν γίνει εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα και συντήρηση όλων των προηγούμενων έργων» ανέφερε η κ. Μουζάκη.

Μιλώντας πιο αναλυτικά για τα έργα η κ. Μουζάκη σημείωσε: «έγιναν κάποιες παρεμβάσεις σε όλο το νησί από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και δεν έμεινε ποτάμι ή ρέμα που να μην καθαριστεί. Παράλληλά έγιναν καθαρισμοί σε όλα τα χαντάκια και στις περιφερειακές οδούς που συνεχίζονται ακόμα και τώρα.

Υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας αλλά πιο σοβαρό ήταν ότι είχαμε πτώση δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους. Δρόμοι δεν έκλεισαν από την κακοκαιρία αυτή τη φορά.

Την τελευταίας στιγμή έγιναν κάποιες παρεμβάσεις σε σημεία όπως του Αγίου το Μετόχι στον Καλιτέρο και οι Τεχνικές υπηρεσίες έκαναν καλή δουλειά εντοπίζοντας το προβληματικό σημείο.  Την ώρα που έβρεχε κάναμε παρέμβαση από το πρώην ΤΕΙ μέχρι το δρόμο του Αργασίου για να εκτονώσουμε την κατάσταση με την ποσότητα του νερού που έπεφτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *