Ζάκυνθος

Δράσεις στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου

Την Τετάρτη 26/10/22, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. Ζακύνθου επισκέφθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ του Δήμου Ζακύνθου, στα πλαίσια των δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια, φόρος τιμής στη μνήμη της αξέχαστης Προέδρου ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί η ΝΕ για τις τραγικές ελλείψεις, τα προβλήματα και κυρίως το ιδιότυπο καθεστώς εγκλωβισμού και ομηρίας, που επεφύλασσε η ελληνική κυβέρνηση, στους εργαζομένους του Προγράμματος.

Πέραν τούτου, με την πρωτοβουλία μας αυτή, θελήσαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, και παράλληλα να στείλουμε ένα ξεκάθαρο, ουσιαστικό και συμβολικό, μήνυμα στήριξης και αναγνώρισης του καθημερινού, δύσκολου και άνισου αγώνα των εργαζομένων, κατά τα μαύρα χρόνια της οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης, που, ας μην γελιόμαστε, παραμένει παρούσα, εξαντλώντας τις αντοχές των νοικοκυριών και αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των ατόμων, που ζουν στα όρια της επισφάλειας και του κοινωνικού περιθωρίου.

      Δυστυχώς, μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι οι εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όχι μόνο της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρης της Χώρας, μετά από είκοσι (20) και πλέον έτη συνεχούς εργασίας και κοινωνικής προσφοράς βρίσκονται μετέωρες, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει στην Προκήρυξη 4Κ/2020, την μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας των ήδη εργαζομένων στο Πρόγραμμα, οι οποίες αίφνης βρίσκονται εκτός τελικών πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ, οδηγούμενες στο χείλος της ανεργίας και της απόγνωσης.

-Επειδή, λοιπόν,  θεωρούμε ότι ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η απαξίωση, εις βάρος των εργαζομένων στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ, προσβάλλει κάθε έννοια του Κράτους Δικαίου,                                                                                                      Επειδή η δράση και προσφορά των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, εξοικονομούν τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία,

-Επειδή όλοι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος εξυπηρετούν πάγιες  και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων,

-Επειδή το χαμόγελο και η ανθρωπιά, εν τέλει, δεν αναζητούν και δεν προϋποθέτουν κομματικούς χρωματισμούς κι μεθοδεύσεις,

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία. Απαιτούμε, μόνιμη λύση, με τη διασφάλιση και μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ. Ενός καινοτόμου θεσμού, που έφερε και με θυσίες κράτησε ζωντανό σε δύσκολα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας χείρα βοηθείας στις ανάγκες των κατώτερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *