Ζάκυνθος

Διον. Ακτύπης: O Δήμος να συνεργαστεί με την Επιτροπή για το ναυάγιο

Το έργο της Επιτροπής που συστάθηκε από την κυβέρνηση για το Ναυάγιο παρουσίασε στον -Ε- ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την έγκριση χρηματικού ποσού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ που θα  και επιπλέον ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου. 

Ο Βουλευτής δήλωσε στον -Ε-: «Προχωράμε πολύ γρήγορα με το Ναυάγιο και το λέω γιατί εδώ και 20 χρόνια έπρεπε να συντηρηθεί το πλοίο και να προστατευθεί η περιοχή.  Όμως αυτά δεν έγιναν και τα κάνει τώρα η παρούσα κυβέρνηση και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Εντός 4-5 μηνών η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει κάνει πολλά βήματα. Η Επιτροπή έχει συνεδριάσει 3 φορές και έχει καταλήξει.

Το κονδύλι που θα χρειαστεί έχει εξασφαλιστεί και είναι 2.700.000 ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά έχουν εγκριθεί για την επισκευή και την ασφάλεια του Ναυαγίου και προχωράμε.  Επειδή ακούγονται διάφορα, ότι η Επιτροπή δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και 5 μήνες, ας μου πουν εμένα μία Επιτροπή και ένα Υπουργείο Τουρισμού που από την ώρα που ψηφίστηκε ο νόμος, έφτασε στο σημείο μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να ξεκινά τη συντήρηση του καραβιού και η προστασία της περιοχής…».

Ο κ. Ακτύπης είπε ότι εντός των ημερών θα γίνει συνέντευξη από την πλευρά του και θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για όσα έκανε η κυβέρνηση αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της για να ασχοληθεί με το Ναυάγιο. 

«Δεν γνωρίζουν καλά τι ακριβώς έχει γίνει και ανακοινώνουν διάφορα στο διαδίκτυο από τους συμπολίτες μας, γι’ αυτό σας λέω ότι σε λίγο θα δουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Θα κάνω και μία συνέντευξη τύπου που μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες για να ενημερωθεί ο κόσμος» είπε ο Βουλευτής Ζακύνθου. 

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος με την τοποθέτηση του πύργου για τους ναυαγοσώστες στην ακτή του Ναυαγίου γιατί μπήκε μπροστά από το καράβι. 

Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής δήλωσε: «Αναφορικά με την εξέδρα για το ναυαγοσώστη που τοποθετήθηκε, πρέπει να υπάρχει μία εξέδρα αλλά να υπάρχει ένας σχεδιασμός για το πού θα τοποθετηθεί. Εγώ δεν είπα να μην έχει ο Δήμος το ρόλο του αλλά θα πρέπει να συνεργαστεί.  Υπάρχει μία Επιτροπή η οποία έστειλε ανθρώπους, έστειλε μηχανικούς με εξοπλισμό και drones και είπε τι πρέπει να γίνει, έκανε μελέτη, όμως πρέπει να υπάρχει συνεργασία.  Θεωρώ ότι πρέπει να συνεργαστούν Δήμος και Επιτροπή ώστε ο πύργος για τους ναυαγοσώστες να μετακινηθεί λίγο, ή να περπατάει ο ναυαγοσώστης χωρίς να υπάρχει πύργος»  κατέληξε ο κ. Ακτύπης που συμπλήρωσε ότι θα μπουν 15 με 20 σεκιουριτάδες που θα κάνουν δουλειά και θα προστατεύσουν 24 ώρες το 24ωρο το Ναυάγιο. 

Και τώρα που πήραμε τις Γαλάζιες Σημαίες, αυτές τις λίγες που καταφέραμε φέτος μετά από μακρά και θλιβερή ιστορία ρυπάνσεων σε ακτές και θάλασσες, η οποία δεν έχει τέλος και μας έχει διασύρει στα πέρατα της γης, τί να αναμένουμε άραγε για τη φετινή χρονιά;  Ο προβληματισμός δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά  απόλυτα δικαιολογημένος για όποιος γνωρίζει συμπεριφορές και πρακτικές σε τούτο τον τόπο, που δεν φαίνεται να τον αγαπάει κανείς αλλά αντίθετα σχεδόν όλοι φροντίζουν να τον ξεζουμίζουν οικονομικά, για να τον πετάξουν μετά στα αζήτητα σαν στυμμένη λεμονόκουπα και να ξεκινήσουν γι’ άλλες θάλασσες και γι’ άλλες στεριές… επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φεισθούμε χρόνου και κόπου για να δημοσιοποιήσουμε ότι στραβό συμβεί φέτος και χτυπάμε από τώρα το καμπανάκι στις αρχές (συνολικά και όχι για όλα να φταίει μόνο ένας, γιατί αυτό βολεύει κάποιους)!
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή καταγγελία για διαρροή λυμάτων και ενδεχομένως αυτό να σχετίζεται με τον σχετικά μικρό αριθμό επισκεπτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί, αριθμό τέτοιο που δεν θέτει ε κίνδυνο τη λειτουργία του βιολογικού και των αποχετευτικών δικτύων, ακόμα τουλάχιστον…Όμως οι επόμενοι μήνες θα είναι διαφορετικοί με την άφιξη χιλιάδων τουριστών, γι’ αυτό ας πάρουμε από τώρα τα μέτρα μας για να μην νίπτουμε αύριο τα χείρα μας ως Πόντιοι Πιλάτοι…


Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *