Ζάκυνθος

Δημοτικό Συμβούλιο: Ομαδικά πυρά δέχθηκε ο Δήμαρχος για την απουσία του από τη χθεσινή συνεδρίαση

Επί της ουσίας ματαιώθηκε και αναβλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο Δήμαρχος ζήτησε να μεταφερθεί για άλλη ημερομηνία, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη οργής από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε έξαλλη κατάσταση διαμαρτυρήθηκαν για συνεχόμενη κοροϊδία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων, δηλαδή σε αυτή τη χρονική περίοδο το πιο καυτό πρόβλημα του νησιού αφού η αποκομιδή γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με μη νόμιμο τρόπο. Αν και επρόκειτο για  Δημ. Συμβούλιο εξ’ αναβολής, ζητήθηκε νέα παράταση και το αίτημα διαβάστηκε μέσω επιστολής που έστειλε ο κ. Αρετάκης στον Πρόεδρο κ. Κακολύρη.

Αν και οι παρουσίες των Δημοτικών Συμβούλων ήταν λίγες για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τελικά υπήρξε απαρτία αφού παρευρέθηκαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. 

Αρχικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης διάβασε το έγγραφο του Δημάρχου στο οποίο ο κ. Αρετάκης ζητούσε ολίγων ημερών αναβολή για να συγκεντρώσει κάποια οικονομικά στοιχεία και να ενημερώσει σωστά τους Συμβούλους.

Η πρώτη αντίδραση προκλήθηκε  από το Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Ανδρέα Ξένο ο οποίος είπε ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν αρμόζουν ούτε στη θέση ούτε στην ηλικία του Δημάρχου. Χαρακτήρισε τη συζήτηση παρωδία και είπε ότι ο Δήμαρχος κοροïδεύει. «Αν οδηγήσει τη Ζάκυνθο στην απόλυτη καταστροφή θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος» σημείωσε ο κ. Ξένος που διατέλεσε για σειρά ετών Πρόεδρος στο φορέα της καθαριότητας.

Ακολούθως πήρε το λόγο από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Καρακάς ο οποίος κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι ζει στο δικό του κόσμο και  μαζί με τους χιλιάδες τουρίστες δεν βλέπει τη βρώμα και τη δυσωδία από τα σκουπίδια. «Ο Δήμαρχος κοροϊδεύει εσάς, εμάς και τον εαυτό του» είπε  ο κ. Καρακάς.

Σειρά πήρε αμέσως μετά από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλός Παναγιώτης Αβράμης ο οποίος είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι Δικαστήριο για να ζητάει ο Δήμαρχος αναβολή. «Θέλουμε να συζητήσουμε τα κρίσιμα προβλήματα της Ζακύνθου και να λάβουμε αποφάσεις για την προστασία του νησιού από την ανευθυνότητα Αρετάκη» είπε ο κ. Αβράμης.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Μοθωναίος κατηγόρησε το Δήμαρχο για κοροϊδία και για τουριστική δυσφήμιση της Ζακύνθου σε όλο τον κόσμο. Ζήτησε να παρευρεθεί στην αίθουσα της συνεδρίασης ο κ. Αρετάκης και να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, ενώ κάλεσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Μαρινάκης αναρωτήθηκε γιατί η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να γίνεται μέσα από ραβασάκια που στέλνει ο Δήμαρχος και διαβάζονται από τον Πρόεδρος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Κόκλας είπε ότι ζούμε το θέατρο του παραλόγου και ότι για τα καυτά προβλήματα ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αποφεύγουν να κάνουν συζήτηση.

«Φωτιές» άναψε το σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου Θοδωρή Καμπίτση για εκείνους που ακολουθούνε το Δήμαρχο για την καρέκλα και για το χιλιάρικο, για να του απαντήσει ο Δ. Κάνδηλας πως είναι ντροπή του αυτά που λέει και αμέσως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώνει πως θα διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης Κωνσταντίνος Πέττας είπε ότι το νησί μας έχει ντροπιαστική εικόνα και ότι ο Δήμαρχος που είναι ο καπετάνιος, αφήνει το καράβι μόνο του την ώρα της φουρτούνας.

Ακολούθησαν στην πορεία πολλές ακόμα αντιπαραθέσεις και βωμολοχίες και το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση, ενώ οι Σύμβουλοι αναχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον.

Ο Αντιδήμαρχος

Στην ενημέρωση που έκανε ο Αντιδήμαρχος και Δημαρχεύων Νικήτας Σπίνος για το θέμα των απορριμμάτων είπε ότι η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα ήθελε αλλά γίνεται συνεχής προσπάθεια και ότι ο Δήμος εργάζεται ακατάπαυστα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε πριν από μερικές εβδομάδες. Ακόμα ανέφερε πως σύντομα θα υπάρχουν 9 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Σήμερα γίνονται 11 δρομολόγια με 5 απορριμματοφόρα και σε λίγες ημέρες θα υπάρχουν άλλα 2 οχήματα συ τα 2 οχήματα της ανακύκλωσης» είπε ο κ. Σπίνος.

Λίγη ώρα αργότερα η συνεδρίαση διαλύθηκε.

Ένα σχόλιο

 1. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει τα μέρη που υπάρχουν εντάσεις για να μην συμβεί κάτι απροσδόκητο.
  Πηγαίνεις στο γήπεδο στην κανονική εξέδρα και οχι με τους ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
  Πηγαίνεις για μπάνιο στην Πλάζ του ΕΟΤ και οχι στο Λαγανά.
  Πηγαίνεις για φαγητό σ ενα ησυχο ταβερνάκι και οχι στα Μπικμποις.
  Δεν πηγαίνεις στη συναυλίες του Παπακωνσταντίνου αλλά σε συναυλίες στο ΚΑΠΗ.
  Δεν πας στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά πας στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.
  Δεν πας στην Πάτρα με τ αυτοκίνητο αλλά με το ΚΤΕΛ.
  Για απογευματινό περίπατο πηγαίνεις στη γειτονιά σου και οχι στη Στράτα Μαρίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *