Ζάκυνθος

Δημοτικό Συμβούλιο: 11 εκ. € τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΖ, ΑΔΑΖ, ΙΑΜΟΣ κλπ.

Οι γνωστές υποθέσεις από το κακό παρελθόν του Δήμου με τα οικονομικά σκάνδαλα, ζωντάνεψαν ο βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς συνεχίζονται στην Πάτρα τα δικαστήρια και τώρα αφορούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, τα χρέη των οποία συνεχίζει να πληρώνει ακόμα και τώρα ο Δήμος.
Την Τετάρτη ο Δήμαρχος ταξίδεψε στην Πάτρα για μία από αυτές τις δίκες και για το λόγο αυτό αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της ημέρες και τελικά πραγματοποιήθηκε χθες.
Το θέμα τα ενημέρωσης ζητήθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και μάλιστα ασκήθηκε κριτική τόσο στο Δήμαρχο όσο και στο δικηγόρο Θ. Χρονόπουλο για τις δηλώσεις που έκανε σε τοπική εφημερίδα.

Οι παρεμβάσεις

Αρχικά πήρε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αβράμης ο οποίος ζήτησε να μάθει αν ο Δήμαρχος αποδέχεται τις δηλώσεις του δικηγόρου. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι κατά το παρελθόν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν αποφασίσει να παραστούν σε όλες τις δικές για να διεκδικήσουν οτιδήποτε αφορούσε τα συμφέροντα του Δήμου της Ζακύνθου.
Απαντώντας ο κ. Νικήτας Αρετάκης του είπε ότι στο παρελθόν ναι μεν ελήφθησαν αποφάσεις για πληρωμή οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν και καλείται η σημερινή δημοτική αρχή να καταβάλλει 1.000.000 ευρώ (για συγκεκριμένη υπόθεση μαζί με τους τόκους). Για το θέμα της επιλογής του δικηγόρου κ. Χρονόπουλου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι δικηγόροι της Ζακύνθου είχαν αναλάβει στην πλειοψηφία τους άλλους συμβούλους και πρόσωπα εμπλεκόμενα με τα σκάνδαλα και άρα δεν μπορούσε να πάρει τους ίδιους. «Αναγκάστηκα να βάλω δικηγόρο από την Πάτρα. Έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήρε απόφαση κατά το παρελθόν» εξήγησε ο κ. Αρετάκης
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών εκδίκασε την υπόθεση του Δήμου, με τα οικονομικά σκάνδαλα των δημοτικών επιχειρήσεων, στις 21 Σεπτεμβρίου και η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος ρώτησε τον κ. Αβράμη ποιο δικηγόρο είχαν ορίσει την εποχή που επικαλείται και ο κ. Αβράμης απάντησε ότι η παράσταση πολιτικής αγωγής γίνεται τώρα και άρα τώρα θα μπει δικηγόρος. Επίσης ζήτησε να μάθει αν στις 18 Οκτωβρίου που είναι το δικαστήριο με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα παρευρεθεί ο Δήμος και ο κ. Αρετάκης που απάντησε θετικά.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και η αμοιβή του δικηγόρου, ο οποίος θα λάβει ποσό 5000 ευρώ. Για το θέμα της δίκης της 28ης Σεπτεμβρίου έγινε εκτενής διάλογος καθώς πριν την διεξαγωγή της πρέπει να γίνει συνάντηση με τους μάρτυρες και κατάλληλη προετοιμασία. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που είναι μάρτυρες θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες μαζί με το Δήμαρχο και θα συζητήσουν διεξοδικά.
Σε τοποθέτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος τα αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξένος είπε ότι μετά από 15 χρόνια ζούμε τα απόνερα μιας βρώμικης υπόθεσης και ότι το ζητούμενο είναι η διαχείριση στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου.
Στο τέλος έγινε ψηφοφορία και αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν με δικηγόρο τον κ. Θεόδωρο Χρονόπουλο και με την συγκεκριμένη αμοιβή. Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα με μόνη διαφορετική άποψη του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ.Φεραδούρου που ανέφερε πως ο εν λόγω δικηγόρος κάνει πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *