Ζάκυνθος

Δημοτικό κτηνιατρείο – καταφύγιο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Δύο θέματα που απασχολούν το Δήμο έφερε στην επικαιρότητα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πάστρας και παράλληλα ζήτησε βοήθεια από όλους για την τακτοποίησή τους. Το ένα αφορά την δημιουργία του κτηνιατρείου-καταφυγίου και το άλλο την εγκατάλειψη ζώων και δη σκυλιών που, από δεσποζόμενα, γίνονται αδέσποτα.

Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε από τις αρχές του τόπου να βοηθήσουν ώστε να εγκριθεί η πρόταση χρηματοδότησης που έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης» και δήλωσε στον –Ε-: «Θέλω να ενημερώσω για τις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Αρχή για να γίνει το δημοτικό κτηνιατρείο – καταφύγιο. Από πέρυσι έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος-μελέτη στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για να έχουμε χρηματοδότηση και να ανεγερθεί στη Ζάκυνθο το κτηνιατρείο – καταφύγιο. Οι ανάγκες του νησιού είναι τεράστιες γιατί τα αδέσποτα καθημερινά πληθαίνουν.

Αναφέρομαι στις προσπάθειες που κάνουμε καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε προχωρήσει κάτι. Ζητάμε από την κυβέρνηση να στηρίξει την προσπάθειά μας και με τον τρόπο της να βοηθήσει για να λάβουμε τη χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε. Θα στήσουμε το καταφύγιο που χρειαζόμαστε».

Ειδικά για το σοβαρό θέμα της εγκατάλειψης των ζώων, κάτι που μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Χρήστος Πάστρας ανέφερε: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα να εγκαταλείπουν συμπολίτες μας σκυλιά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Ζακύνθου.

Η συνεργασία του Δήμου με τις φιλοζωικές είναι πολύ καλή αλλά οι προσπάθειες που γίνονται από τις φιλοζωικές με τα καταφύγια που διαθέτουν δεν μπορούν να καλύψουν το πρόβλημα. Αυτά τα καταφύγια έχουν γεμίσει με αδέσποτα και οι συμπολίτες μας συνεχώς αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα.

Μόνο για μία ημέρα μέσα στη Μ. Εβδομάδα δεχτήκαμε 10 κλήσεις για αδέσποτα σε διαφορετικά σημεία του νησιού και είναι σκυλιά όλων των ηλικιών. Κάνω λοιπόν έκκληση να σταματήσουν να εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, ο καθένας έχει ευθύνη γα το  ζώο που έχει στο σπίτι του.

Γίνονται επιθέσεις στα οικόσιτα ζώα από τα αδέσποτα σκυλιά και δημιουργούνται προβλήματα. Γι’ αυτό φταίνε οι ασυνείδητοι που παρατάνε τα ζώα και θέλω, αν βλέπουμε ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα ζώα να μας ενημερώνουν. Κάνω έκκληση για τελευταία φορά γιατί το πράγμα έχει ξεφύγει και δεν μπορούμε να το ελέγξουμε».

Τέλος γίνεται γνωστό πως ο Αντιδήμαρχος Χ. Πάστρας ανέλαβε υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, στη θέση του παραιτηθέντα Χαράλαμπου Βαρβαρίγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *