Ζάκυνθος

Δήμος για Ναυάγιο: Θα δημιουργηθεί φορέας για την ανάδειξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων στα ορεινά

Σε φάσης υλοποίησης έχει βάλει ο Δήμος τη μελέτη για την ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου και σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει φορέα διαχείρισης για την ανάπλαση μεγάλου τμήματος των ορεινών.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο για να μπει σε εφαρμογή χρειάζεται να προχωρήσει ο φορέας διαχείρισης  και ακολούθως να ξεδιπλωθεί  ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η σύνδεση των χωριών  που διαθέτουν πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος είναι σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού το οποίο έχει εκφράσει τη θετική του άποψη για τη δημιουργία του φορέα.

Πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΡΜΗΣ αναφέρουν ότι η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων είναι σε πρώτη προτεραιότητα και ανάμεσά τους είναι ο Άγιος Ανδρέας στις Βολίμες, η Σπηλιώτισσα στις Ορθωνιές, η Μαρία η Μαγδαληνή στις Μαριές, το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στην Αναφωνήτρια, η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου  στις Βολίμες και φυσικά ο Αη Γιώργης των Κρημνών. Επιπλέον θα προστεθεί στο δίκτυο ανάδειξης των περιοχών και ο χώρος  των μυκηναϊκών νεκροταφείων στο Καμπί.  Όλα αυτά θα συνδεθούν με την ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, με απώτερο στόχο να υπάρξει ωφέλεια  σε όλες τις περιοχές των ορεινών.

Ο φορέας διαχείρισης θα έχει διττή συνεργασία, τόσο με την Κτηματική για την ακτή του Ναυαγίου όσο και με τους άλλους φορείς όπως η αυτοδιοίκηση και η εκκλησία για τις υπόλοιπες περιοχές στην ξηρά και στο τμήμα των ορεινών που προβλέπεται αυτό το αναπτυξιακό σχέδιο.

Ένα σχόλιο

  1. Ας κάνουν πρώτα μια επιτροπή να διαχειρίζονται σωστά τα απορρίμματα και μετά κάνουν και επιτροπή για τα μνημεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *