Ζάκυνθος

Δίμηνη παράταση των συμβασιούχων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30-3 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με μοναδικό θέμα συζήτησης την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους οι οποίοι προσλήφθηκαν για κάλυψη αναγκών την περίοδο της πανδημίας.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αφορά παράταση ισχύος των συμβάσεων για δύο μήνες και είναι για περίπου 70 εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται πως την παράταση της ισχύος των συμβάσεων για την κάλυψη αναγκών Covid-19 έως τις 31 Μαΐου 2022 ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από βήματος Βουλής κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι η παράταση αυτή δεν αφορά συμβάσεις που η διάρκεια τους θα ξεπερνά συνολικά τα δύο έτη.

Παράλληλα, ο Υπουργός επεσήμανε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμπεριληφθούν κανονικά στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 που ξεκινάει τον προσεχή Μάιο και τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία στο Δημόσιο με αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, δηλαδή μέσω του Α.Σ.Ε.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *