Ζάκυνθος

Δήμαρχος Ζακύνθου: Καταδικαστέα η επέμβαση της Αστυνομίας αλλά…

Τους προβληματισμούς του εκφράζει ο Δήμαρχος για τυχόν σκοπιμότητες στην είσοδο της Αστυνομίας την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύλληψη πολίτη, και σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναρωτιέται αν αυτό σχετίζεται με τις κρίσεις στο χώρο της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του κ. Νικήτα Αρετάκη αναφέρει:

Είναι βεβαίως καταδικαστέα όπως και περίεργη η επέμβαση της Αστυνομίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συλλάβει έναν Πολίτη.

Είναι περίεργη και δεν δικαιολογείται εν απουσία μάλιστα του Aστυνομικού Διευθυντή καθόσον οι αντιδράσεις ήταν προβλέψιμες.

Πρέπει να διερευνηθεί και να απαντηθεί ποίος ήταν ο πραγματικός σκοπός αυτής της επέμβασης την ώρα της συνεδρίασης, ενώ έπρεπε να αποφευχθεί καθόσον πλησιάζει ο χρόνος των κρίσεων στην Αστυνομία.

Τούτο άμεσα ενδιαφέρει τον Aστυνομικό Διευθυντή ο οποίος έχει επιδείξει μία αξιόλογη επιμέλεια στην αστυνόμευση του Νησιού και ίσως αυτό έχει ενοχλήσει. Μέχρις τότε φωνές του τύπου «αίσχος» και διαμαρτυρίες για «στρατοκρατία» και «προσβολή της Δημοκρατίας» είναι τουλάχιστον υπερβολικές και θεωρώ ότι πρώτα εμείς οι ίδιοι πρέπει να σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου δια να έχουμε δικαίωμα να ζητάμε να τον σέβονται και οι άλλοι.

Υπάρχουν και άλλες συμπεριφορές που προσβάλλουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες δεν απαιτείται αναφορά καθόσον οι πολίτες τις έχουν διαπιστώσει.

                                                                              Ο Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *