Ζάκυνθος

Δήμαρχος: Καμία σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής

Ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ανακοίνωσε (στις 26-7) στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Δήμο δεν έχει γίνει καμία σύνδεση νέας επιχείρησης ή σπιτιού στο αποχετευτικό δίκτυο.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος εξήγησε τα ακόλουθα, ενώ έχει ενημερώσει και την εισαγγελική αρχή: «Υπάρχει η τάση να τα φορτωθώ εγώ, να φορτωθώ την ευθύνη αυτής της κατάστασης για την οποία  κανείς σώφρων και λογικός δεν μπορεί να πει ότι φταίω αφού για 3 χρόνια δεν έκανα καμία σύνδεση» είπε ο κ. Αρετάκης .

Ο Δήμαρχος είπε ότι έχει προσπαθήσει να φέρει τα πράγματα σε μία ισορροπία αλλά υπάρχει εκροή λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο του Πλάνου και  υπερφόρτωση του δικτύου το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί, ενώ ο βιολογικός μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας με καταστροφικές συνέπειες.

Ο κ. Αρετάκης περιέγραψε ότι το 2018 μετέφεραν με λυματοφόρα οχήματα  μία σημαντική ποσότητα λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο του Πλάνου. «Περίπου 10 οχήματα πήγαιναν κάθε μέρα και έπαιρναν τα λύματα την ώρα της υπερφόρτωσης για να ανακουφιστεί το δίκτυο. Οι ξενοδόχοι έκαναν μεγάλες δεξαμενές 150 κυβικών και  αποθήκευαν εκεί μέσα τα λύματα. Μετά έβρισκαν την κατάλληλη ώρα που το δίκτυο δεν ήταν φορτωμένο και  τα έβγαζαν αργά το βράδυ ή ενωρίς το πρωί για να  μην γίνεται υπερχείλιση.

Επίσης πάνω σε αυτά τα δίκτυα έχουν συνδεθεί τα όμβρια τα οποία ασκούν μεγάλες πιέσεις και στο βιολογικό» είπε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ. .

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε τους ξενοδόχους να αναλάβουν το κόστος για την μεταφορά των λυμάτων με τα βυτία, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν συνδεθεί νόμιμα στο δίκτυο. Σημειώνεται πως το 2023 λήγει η άδεια του βιολογικού που λειτουργεί στην περιοχή του αεροδρομίου και θα χρειαστεί να ανανεωθεί, ενώ εξετάζεται η δημιουργία βιολογικού κόμπακτ για τον Πλάνο.

Ένα σχόλιο

  1. Το αποχετευτικό δίκτυο του Πλάνου είναι παράνομα συνδεδεμένο στον Βιολογικό καθαρισμό .Ο βιολογικός καθαρισμός είχε κατασκευαστεί για να απορροφά τα λύματα του Αργασίου και της πόλεως της Ζακύνθου. Καλαμάκι Λαγανάς Πλάνος δεν ήταν στη μελέτη. Περιμέναμε από τη Νέα δημοτική αρχή ότι θα λύσει το πρόβλημα και όχι να λέει Ποιος έχει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Δεν έχει δοθεί καμία λύση με αποτέλεσμα λύματα να πέφτουν στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και να εκβάλλουν στη θάλασσα. Δεν συνδέει νέες επιχειρήσεις αλλά τα βυτιοφόρα τα μεταφέρουν στο βιολογικό και από εκεί χωρίς επεξεργασία καταλήγουν στο ποτάμι και μετά στη θάλασσα. Aνικανότητα και αδιαφορία εμφανέστατη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *