Ζάκυνθος

Δήμαρχος: Άμεση επαναλειτουργία της επισκεψιμότητας του “Ναυαγίου”

Η συνέχεια των όσων διαδραματίζονται τον τελευταίο μήνα γύρω από την ανεξήγητη σιωπή για την λειτουργία του ναυαγίου ως χώρου ασφαλούς προσέλευσης τουριστών ήρθε με μια νεότερη ανακοίνωση τύπου του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη.  Με την ανακοίνωση αυτή ο Δήμαρχος γνωστοποιεί την πρόθεση του να αναλάβει τελικά ο Δήμος την ασφαλή επισκεψιμότητα στο χώρο του ναυαγίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος λόγω της διαμορφωμένης επικαιρότητας δια την λειτουργία του «Ναυαγίου», μετά από εισαγγελική παρέμβαση θα  επιδιώξει  την άμεση επαναλειτουργία της επισκεψιμότητας του «Ναυαγίου» εφαρμόζοντας τα σχετικά μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο του Δημάρχου που κοινοποιείται στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου.

Στο έγγραφο αυτό ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια αναφέρει ακόμα ότι:

“αναλαμβάνει τις ευθύνες του Δήμου σύμφωνα με το με υπ. αριθμ.Πρωτ.: 3/6-5-2022 έγγραφο της Επιτροπής για την εφαρμογή της  μελέτης του πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Λέκκα  στον αιγιαλό και παραλία, όπως έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ για την χερσαία περιοχή θα τοποθετηθεί κατόπιν διαγωνισμού εταιρεία security και θα γίνει προμήθεια προς χρήση χημικών W.C., τοποθέτηση ενδεικτικών πινακίδων κινδύνου και κατόπιν της επικοινωνίας μου με τον κ. Δασάρχη θα κατασκευαστεί ένα μικρό απαραίτητο τμήμα περίφραξης στην περιοχή θέασης. Πέραν τούτων θα τοποθετηθούν ειδικά πυροσβεστικά οχήματα τα οποία ήδη έχουμε προμηθευτεί για τις περιοχές «Ναυαγίου» και «Μπόχαλης» για την προστασία του Δάσους. Οι προμήθειες αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί απαιτούνται διαγωνισμοί και προβλέπονται από την Επιτροπή.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *