Ζάκυνθος

Δικηγόρος Π. Κεφαλληνός για δίκες Δήμου: Οι ανατροπές των δικαστικών αποφάσεων δεν γίνονται με προτάσεις αλλά με αποφάσεις

Την άποψη ότι οι ανατροπές στις αποφάσεις των δικαστηρίων δεν γίνονται με προτάσεις αλλά με αποφάσεις, κατέθεσε στον –Ε- ο δικηγόρος Παναγιώτης Κεφαλληνός, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν το Εφετείο Πατρών για τις γνωστές δίκες του Δήμου, εκπροσωπώντας τον πρώην ταμία στην υπόθεση που παραγράφηκε.

Επί της ουσίας ο κ. Κεφαλληνός σ στις δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου ο οποίος αναφέρθηκε σε ανατροπή στην τελευταία δίκη, λόγω της παρέμβασης του Εισαγγελέα.

Ο κ. Κεφαλληνός δήλωσε: «Εγώ είμαι δικηγόρος του ταμία του Δήμου από το 2007 μέχρι σήμερα. Τις τελευταίες 10 ημέρες είχαμε δύο δικαστήρια. Στη μία δίκη ήταν κι άλλοι κατηγορούμενοι.  Στην άλλη υπόθεση, μετά από το θάνατο του τότε Δημάρχου, ο πελάτης μου ήταν μόνος του κατηγορούμενος. Αυτές οι υποθέσεις φαίνεται ότι συμπίπτουν σε χρόνους τελέσεως. Η μία από αυτές που ήταν στο Εφετείο προχθές Τετάρτη, ήταν για το ένα σκέλος που αφορούσε την υπεξαίρεση και την ψευδή βεβαίωση στην υπηρεσία. Το αδίκημα της απιστίας για την ίδια υπόθεση εκδικάστηκε με άλλη σύνθεση πριν από μία περίπου εβδομάδα.  Το κοινό και για τις δύο υποθέσεις είναι ότι το δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) αποφάσισε ότι η πράξη έχει παραγραφεί. Γι’ αυτό δεν κρύβω  την έκπληξή μου για τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου στην έγκριτη εφημερίδα σας, όπου ομιλεί περί ανατροπών κλπ.

Οι ανατροπές δεν γίνονται με προτάσεις αλλά με αποφάσεις και μάλιστα ανέκλητες».

Για την διεξαγωγή της υπόθεσης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και με αφορμή όσα είπε ο Εισαγγελέας, ο κ. Κεφαλληνός ανέφερε:   «Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πήρε απόφαση και για τις δύο υποθέσεις ότι παύει οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Γίνεται αναφορά ότι στην δεύτερη περίπτωση ο αξιότιμος κ. Εισαγγελέας  εξέφρασε την αντίρρησή του. Πράγματι εξέφρασε αντίρρηση και είχε και κάποιους ισχυρισμούς. Η ουσία όμως είναι ότι έγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κατηγορουμένου, δηλαδή εμένα. Το δικαστήριο αυτούς τους ισχυρισμούς αποδέχτηκε. Η νομική όμως αλλά και οι διαδικασίες έχουν κι άλλους παράγοντες μέσα σε ένα ποινικό δικαστήριο».

Αναφορικά με όσα είπε στη δίκη ο κ. Κεφαλληνός εξήγησε τα ακόλουθα: «Εγώ αντιτάχθηκα  σε αυτά που είπε ο κ. Εισαγγελέας γιατί επικαλέστηκε μία απόφαση του Αρείου Πάγου του 2021 και είπα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη μία απόφαση με την άλλη. Ερχόμαστε το 2022 για πράξεις του 2005 ή του 2004 και κάποιοι απαιτούν να δικαστούμε με διατάξεις του  2019. Μα δεν γίνεται αυτό!

Εγώ δεν μπαίνω στα πολιτικά θέματα αλλά το γραφείο μου είναι με τον παλμό του απλού πολίτη.

Μου δημιουργεί προβληματισμό αυτό που αναφέρθηκε για τις ανατροπές».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς του Δήμου ο δικηγόρος κ. Κεφαλληνός ανέφερε τα ακόλουθα: «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος θα έπρεπε να εξετάσει αν υπάρχει οποιαδήποτε ποινική υπέρβαση, αλλά μια τέτοια ποινική υπέρβαση ανατρέχει στο 2005. Πού ήταν ο Δήμος τόσα χρόνια και έρχεται το 2022 για να πει ότι πρέπει να μπει σε τάξη. Φρονώ ότι τώρα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μία αίτηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ασκηθεί αναίρεση και αυτό αν οι ισχυρισμοί είναι τέτοιοι που να προκαλέσουν το ενδιαφέρον, ή αν ο ίδιος ο Εισαγγελέας Εφετών θέλει να ασκήσει αναίρεση.

Το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση την τεκμηρίωσε».

Τέλος ο κ. Κεφαλληνός είπε για τον πελάτη του: «Ο εντολέας μου έχει γίνει σάκος του μποξ και τον χτυπούν  και οι επαγγελματίες μποξέρ και οι  ερασιτέχνες. Από τη θέση που βρίσκομαι από το 2007 προσπαθώ να αποφύγω τα χτυπήματα και εκείνα που είναι κάτω από τη μέση.

Η παραγραφή είναι νόμος και δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Είναι το άρθρο 111 του ποινικού κώδικα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *