Ζάκυνθος

Δίκη σε δεύτερο βαθμό για την βεβαίωση ταμειακών οφειλών του Δήμου προς την Τράπεζα Πειραιώς

Μπορεί η προσοχή να έχει στραφεί στη δίκη που αναμένεται να γίνει στις 17 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δήμου που χρησιμοποιήθηκαν για την σύναψη των δανείων με την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο ο Δήμος βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με την Τράπεζα και για ακόμη μια υπόθεση που δικάζεται λίγες ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για μια δίκη που πραγματοποιείται στις 23 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών και αφορά την ταμειακή βεβαίωση οφειλών που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την Πειραιώς. Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε παλιότερα δημοσιεύματα του -Ε- πρόκειται για μια υπόθεση που πρωτόδικα ο Δήμος έχασε, καθώς δικάστηκε ερήμην και η ενημέρωση για το θέμα έγινε εκ των υστέρων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση αφορά χειρισμούς που έγιναν το 2014, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Δήμος συμπεριέλαβε το ποσό των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ που προερχόταν από την Τράπεζα Πειραιώς στον προϋπολογισμό του, όχι ως «παθητικό» δηλαδή ως οφειλή, αλλά ως ποσό διεκδικούμενο καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί υπόθεση αμφισβητούμενη από την πλευρά του Δήμου, λόγω των πλαστογραφημένων αποφάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την σύναψη της δανειακής σύμβασης με την Τράπεζα.

Ακολούθως, όπως προβλέπεται και για όλα τα ποσά που διεκδικεί ο Δήμος από τρίτους, εστάλη τον Ιούλιο του 2014 στην συγκεκριμένη τράπεζα ταμειακή βεβαίωση με την οποία καλούνταν να φροντίσει για την άμεση καταβολή οφειλών προς το Δήμο, συνολικού ύψους 3.955.758 ευρώ.

Η Τράπεζα άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής και έλαβε αμέσως προσωρινή διαταγή περί αναστολής εκτέλεσης της συγκεκριμένης απαίτησης, ενώ τώρα η υπόθεση δικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από αρκετό διάστημα αναβολών.

Λαμβάνοντας υπόψη την συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει για τους χειρισμούς του Δήμου σε σχέση με την υπόθεση των δανείων της συγκεκριμένης τράπεζας έχει μεγάλη σημασία και η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *