Ζάκυνθος

Διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν ο κορονοϊός, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ

Ο κορoνοϊός «διέρρευσε» μετά από «καταστροφικό ατύχημα» το 2019 από εργαστήριο της Ουχάν, πιστεύει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με ανώτερη πηγή της βρετανικής κυβέρνησης που επικαλείται η Mail on Sunday.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει τις ανησυχίες δυτικών μυστικών υπηρεσιών για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, όπου οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με κορoνοϊούς, δείγματα των οποίων είχαν ληφθεί από νυχτερίδες που ζούσαν σε σπηλιές σε απόσταση σχεδόν 1.600 χλμ, από την κινεζική μεγαλούπολη. Ο ΠΟΥ είχε δεχθεί αρχικά επικρίσεις για τη χαλαρή στάση του έναντι της Κίνας αναφορικά με την πανδημία καθώς και την προθυμία του να αποδεχθεί τις αιτιάσεις του Πεκίνου ότι τα περί διαρροής του κορoνοϊού από εργαστήριο ήταν απλώς μια «θεωρία συνωμοσίας».

Ο ΠΟΥ υιοθετεί πιο ουδέτερη στάση αναφορικά με την προέλευση του κορoνοϊού. Ωστόσο, ελλείψει πειστικών αποδείξεων περί ζωονοτικής μετάδοσης του κορωνοϊού – δηλαδή μεταπήδησής του από ζώα σε άνθρωπο – ο ΠΟΥ υιοθετεί τώρα πιο ουδέτερη στάση δημοσίως. Ο επικεφαλής του ενημέρωσε τα κράτη μέλη αναφορικά με την πανδημία αυτόν τον μήνα και παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε ακόμη τις απαντήσεις ως προς το από που προήλθε και πώς εισήλθε στον ανθρώπινο πληθυσμό.

Η κατανόηση της προέλευσης του κορoνοϊού είναι πολύ σημαντική επιστημονικά για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών και πανδημιών. Αλλά από ηθικής άποψης το οφείλουμε και σε όλους εκείνους υπέφεραν και πέθαναν και στις οικογένειές τους. Όσο περισσότερο διαρκεί [η έρευνα] τόσο δυσκολότερη γίνεται. Πρέπει να την επιταχύνουμε και να δράσουμε επειγόντως.

Ένα σχόλιο

  1. il y a deux ans on nous a imformer que le virus sortait du laboratoire et qu il avait ete inventer …quand nous avons vu ce document ..je l ai mis sur FB.et j ai recu une alerte ..que j allais avoir des sanctions si je n enlevais pas de FB. alors on change d avis maintenant…covid..inventer par les hommes ????perdu du labo??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *