Ζάκυνθος

Διαμαρτυρίες κοινοταρχών χθες στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο

Πολλά είναι τα χωριά της Ζακύνθου τα οποία έχουν μείνει χωρίς νερό εδώ και αρκετό καιρό και το περισσότερο διάστημα αφορά τα ορεινά.
Χθες αρκετοί κοινοτάρχες επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη και του ζήτησαν ενημέρωση αναφορικά με το πρόβλημα και την επίλυσή του. Περιοχές στα Ελάτια είναι χωρίς νερό εδώ και ένα μήνα, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες των Αλυκών εδώ και μία εβδομάδα.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων και να αντληθεί νερό το οποίο θα δοθεί μέσω του δικτύου σε όλη τη Ζάκυνθο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μία λύση που εξετάζεται είναι να διανέμεται νερό με τις υδροφόρες του Δήμου και να πηγαίνει στις δεξαμενές των χωριών. Αφού γεμίζουν
οι δεξαμενές θα μπορεί μετά το νερό να διοχετεύεται στα σπίτια. Ωστόσο αυτή η λύση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επί της ουσίας όλες τις ανάγκες καθώς δεν υπάρχουν τόσες πολλές υδροφόρες διαθέσιμες ώστε η διανομή του νερού να γίνεται καθημερινά.
Η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αποφασίσει να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του παρόχου που τους διέκοψε την ηλεκτροδότηση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Η πίεση της κοινής γνώμης θα ενταθεί ασφυκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *