Ζάκυνθος

ΔΕΥΑΖ: Από 4,5 εκ. οι οφειλές το 2014 έφτασαν τα 10 εκ. σήμερα

Ενώ οι διακοπές της υδροδότησης συνεχίζουν για τους οφειλέτες από τη ΔΕΥΑΖ, ο δημοτικός σύμβουλος και   πρώην Πρόεδρος  της ΔΕΥΑΖ και του Συνδέσμου  Ύδρευσης Παναγιώτης Αβράμης μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή για τις οφειλές των πρώην Δήμων στο Σύνδεσμο Ύδρευσης αλλά και το μέτρο που εφαρμόζει η σημερινή δημοτική αρχή, σχολιάζοντας πως η αύξηση της ροής των εσόδων στα ταμεία της επιχείρησης θα είναι προσωρινή.

Θυμίζουμε πως από τις αρχές της εβδομάδας πολλοί οφειλέτες έσπευσαν για διακανονισμό,  υπό το φόβο ότι θα γίνει διακοπή της υδροδότησης  στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους και κατέβαλαν ως προκαταβολή των 25% των οφειλών με το υπόλοιπο ποσό να κατανέμεται σε δόσεις.

Π. Αβράμης: O Δήμαρχος επί δύο χρόνια καταγγέλλει κλοπές νερού, εξυπηρετήσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και παράνομες συνδέσεις χωρίς όμως  να έχει προσκομίσει στοιχείa στη Δικαιοσύνη

«Όταν έγινε ο ενιαίος φορέας , κληρονόμησε μια σειρά από προβλήματα από τους Δήμους αλλά και τις δύο πρώην ΔΕΥΑ. Την περίοδο 2011 και 2012 αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και διαχειριστήκαμε χρέη και οφειλές σε ταμεία, στην Δ.Ο.Υ αλλά και σε εργαζόμενους, χωρίς τα βαριά μέτρα που σήμερα χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ακραίες καταστάσεις εν καιρώ πανδημίας και μιας πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης. Θα έπρεπε η ΔΕΥΑΖ να αναζητήσει επιπλέον στήριξη από την Κυβέρνηση, όπως έκαναν και πέτυχαν άλλες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα»  σημείωσε ο κ. Αβράμης, συμπληρώνοντας πως τα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται θα είναι πρόσκαιρα και δε θα λύσουν τα προβλήματα, που είναι πιεστικά και δεν αφορούν μόνο την οφειλή για το ρεύμα, αλλά και οφειλές προς την εταιρεία που επεξεργάζεται την λυματολάσπη, με κίνδυνο να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της.

«Το μέτρο των διακοπών της υδροδότησης εφαρμόστηκε και από μας, αλλά η ΔΕΥΑΖ απαιτεί πιο στοχευμένες λύσεις. Όταν εγώ παρέδωσα τη ΔΕΥΑΖ το 2014 στην επόμενη διοίκηση, το ύψος των απαιτήσεων από τρίτους δεν ξεπερνούσε τα 4,5 εκατομμύρια και σήμερα έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια. Η διοίκηση του κ. Αρετάκη παρέλαβε μια οφειλή ύψους 7 εκατομμυρίων και σήμερα φτάσαμε στα 10 εκατομμύρια.

Υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα με την καταμέτρηση, την έκδοση λογαριασμών και θυμίζω το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών που έγινε την περίοδο της θητείας του κ. Κολοκοτσά και ζητούσε καλύτερη οργάνωση του μητρώου καταναλωτών, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ» σημείωσε ο κ. Αβράμης, που μεταξύ άλλων σχολίασε πως ο Δήμαρχος επί δύο χρόνια καταγγέλλει κλοπές νερού, εξυπηρετήσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και παράνομες συνδέσεις χωρίς όμως  να έχει προσκομίσει κανένα απολύτως σχετικό στοιχείο στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ερωτηθείς για το δίκτυο στο λιμάνι έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο και μια πολύτιμη υπηρεσία για τους επισκέπτες που δεν πρέπει να διακοπεί και σχολίασε πως περιμένει την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αν. Πλέσσα, για να δώσει στη Δικαιοσύνη, ότι πληροφορία χρειαστεί.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως τα έργα που επικαλείται σήμερα ο κ. Αρετάκης στον τομέα της ύδρευσης είναι έργα που είχαν μελετηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΥΑΖ.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *