Ζάκυνθος

Δεν υπάρχουν ακυρώσεις –προς το παρόν- σε καταλύματα ή πτήσεις

Μπορεί ο προβληματισμός να είναι μεγάλος για την τύχη του τουρισμού τη φετινή σεζόν, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προκύψει κάτι αρνητικό με ακυρώσεις τόσο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου όσο και στα καταλύματα.

Οι πληροφορίες των ανθρώπων του τουρισμού λένε ότι είναι νωρίς ακόμα για να γίνουν εκτιμήσεις καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε ο πόλεμος με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι κρατήσεις που έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου από τις εταιρείες διατηρούνται όλες στο ακέραιο και από τα επίσημα στοιχεία γνωρίζουμε πως έχουμε τις πρώτες πτήσεις τα τέλη του Μαρτίου.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και για τα δωμάτια καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές ακυρώσεις στο νησί μας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από επιχειρηματίες σε ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία. Εκείνο όμως το οποίο επισημαίνουν σε όλους του τόνους είναι η αύξηση στις τιμές της ενέργειας η οποία θα τους απομυζήσει όλα τα κέρδη.

Ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας δήλωσε το περασμένο Σαββάτο σε τηλεοπτικό σταθμό ότι αναμένουν με ψυχραιμία τα στοιχεία ώστε να βγουν συμπεράσματα αναφορικά με το πόσο μπορεί ο πόλεμος να επηρεάσει τη χώρα μας.

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αναλύουμε σωστά τα δεδομένα. Ο Τουρισμός εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στρατηγικά και από πλευράς τακτικής, για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν.

Παρακολουθώντας καθημερινά κρατήσεις και προκρατήσεις, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό. Από πλευράς κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τους μεγάλους tour operators, από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τις ακτοπλοϊκές και από τα ξενοδοχεία μας, αλλά και από μεγάλες αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η πρώτη απευθείας πτήση από την Αμερική έρχεται στις 7 Μαρτίου. Ξεκινάμε με 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, δύο απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, ανοίγει η Αυστραλία μετά από 2 χρόνια, τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους ταξιδιώτες εκεί».

Είναι νωρίς για να γίνουν τώρα εκτιμήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, σε μήνυμά του μέσω του twitter. “Όλα θα μετρηθούν τις επόμενες εβδομάδες”  ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *