Ζάκυνθος

Δεν έχουμε ακυρώσεις στον τουρισμό, αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών Α. Ποταμίτης

Μία σταθερή κατάσταση υπάρχει στον τουρισμό παρότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών Α. Ποταμίτης επεσήμανε πως είναι λίγες οι ημέρες  της εμπόλεμης κατάστασης για να βγουν συμπεράσματα.

« Όμως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν ακυρώσεις και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η ανησυχία είναι έκδηλη γιατί οι σταθερές που διαμορφώνουν τις  τουριστικές συνθήκες είναι η ξεγνοιασιά του κόσμου, τα χρήματα για να γίνουν διακοπές, φθηνά καύσιμα για να πετάξουν τα αεροπλάνα και άλλοι παράγοντες που επηρεάζονται από τις αναταραχές και δη τους πολέμους. Σύντομα θα ξέρουμε αν θα αλλάξει το τοπίο» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης.

Ειδικά για τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα ο κ. Ποταμίτης είπε: « Αυτή τη στιγμή το σπουδαιότερο  είναι η ακρίβεια στην ενέργεια και αυτό θα επηρεάσει το τουριστικό τοπίο για τις αναχωρήσεις των αεροπλάνα. Αν το κόστος μεταφερθεί στην μεταφορά δεν θα έχει νόημα η τουριστική εκμετάλλευση των άλλων παραγόντων.

Η ακρίβεια στο ρεύμα και στο αέριο δημιουργεί απαγορευτική λειτουργία, ειδικά αν το συνδυάσουμε με τα τρόφιμα που μπαίνουν στην τουριστική αλυσίδα για να διαμορφωθεί το πακέτο του εισερχόμενου τουρισμού. Η εικόνα που έχω από το δικό μου ξενοδοχείο είναι ότι τα τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 30 έως 35% από την αρχή του έτους».

Για τις τιμές που έχουν κλείσει οι εταιρείες τα ξενοδοχεία ο κ. Ποταμίτης είπε ότι έχουν κλειστεί από πέρυσι και δεν πρόκειται να αλλάξουν, την ίδια στιγμή που όλα τα είδη ανεβαίνουν.

Για τα αιτήματα των επιχειρηματιών του τουρισμού ο κ. Ποταμίτης είπε ότι πρέπει να εισακουστούν από την αυτοδιοίκηση και ένα από αυτά είναι τα τέλη καθαριότητας, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν αφού πολλά ξενοδοχεία πέρυσι έμειναν κλειστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *