Ζάκυνθος

Δ. Κουτσογιάννης: Τα σχολεία έχουν εγκαταλειφθεί διαχρονικά στο νησί μας

Την ανάγκη να μπει σε προτεραιότητα από την αυτοδιοίκηση η επισκευή των σχολικών κτιρίων επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης  Κουτσογιάννης, ο οποίος  αναφέρθηκε σε μια διαχρονική εγκατάλειψη με θύματα τα παιδιά μας.

Ξεκινώντας από το αίτημα Δημοτικών Συμβούλων για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την εικόνα των σχολικών κτιρίων ο κ. Κουτσογιάννης είπε: «Η πρωτοβουλία είναι συλλογική και 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζήτησαν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητήσουμε το θέμα των προβλημάτων στα σχολεία, με αφορμή και το τελευταίο συμβάν με την πτώση του στεγάστρου από το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

Πρόκειται για προβλήματα που είναι διαχρονικά αλλά  συνεχίζουν να ζητούν λύσεις και κάποια από αυτά χρειάζονται άμεσες λύσεις. Για να μην έχουμε αρνητικές συνέπειες στις ζωές των παιδιών μας.

Κάποιοι έχουν δαπανήσει εργατοώρες από την προσωπική τους ζωή όπως είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης  Γονέων που δίνει αγώνα για τα σχολεία μας. Απευθύνεται στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση» είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για τις συνολικότερες ευθύνες αλλά και τις πρωτοβουλίες των γονιών ο Δημοτικός Σύμβουλος είπε: «το ζήτημα δεν αφορά μόνο την παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά για τα δύο τελευταία χρόνια έχει ευθύνες και η σημερινή Δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων.  Κάποια θέματα έχουν αντιμετωπιστεί από τους γονείς των μαθητών  που πληρώνουν από την τσέπη τους για να διορθώσουν πράγματα στα σχολεία,  μεγαλύτερα ή μικρότερα.

Εγώ ήμουν στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού και όλα τα αντιμετωπίζαμε με χρήματα από τις οικογένειες των μαθητών. Όμως σε όλα τα σχολεία υπάρχουν κτιριακά  και άλλα προβλήματα υποδομών που πρέπει να τα επιλύσουμε. Δυστυχώς ο αρμόδιος φορέας που είναι ο Δήμος δεν τα αντιμετωπίζει, αν και υπάρχει σωρεία εγγράφων  που μένουν στα ντουλάπια».

 Όμως δεν είναι μόνο το 2ο Γυμνάσιο που ο αέρας του αφαίρεσε τη στέγη, καθώς υπάρχουν ανάλογα προβλήματα καις ε άλλα σχολεία. «Με τη στέγη είχε θέμα και το 1ο Δημοτικό.  Βρέχει 30 ημέρες αυτό το διάστημα κι αν πάμε ένα πρωί στα σχολεία θα δούμε  ότι μέσα στις σχολικές αίθουσες  τρέχουν τα νερά από τα ταβάνια.  Το έχουμε πει χιλιάδες φορές πως θέλει άμεση επισκευή.   Το μεσημέρι  της περασμένης Κυριακής ένας γονέας ανέβηκε στη σκεπή σχολείου, έβγαλε τα κεραμίδια και τοποθέτησε ελενίτ για να μην βρέχεται το παιδί του μέσα στην τάξη!» είπε ο κ. Κουτσογιάννης και στη συνέχεια έκανε μνεία στα οικονομικά.

«Τα χρήματα  που παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση  αλλά και οι έκτακτες επιχορηγήσεις πρέπει να πηγαίνουν σε μεγάλο μέρος στα σχολεία. Στέλνονται πιστώσεις για τις απολυμάνσεις στο Δήμο και τα χρήματα αυτά πού πηγαίνουν;   Γίνονται απολυμάνσεις με χρήματα από τις σχολικές επιτροπές.  Στο 1ο έγιναν παρεμβάσεις με εισαγγελική παραγγελία.  Ας κάνουμε μία βόλτα σε όλα τα σχολεία να δούμε τι συμβαίνει γιατί μέχρι τώρα έχουμε παρεμβάσεις από εθελοντές.

Με το στέγαστρο του 2ου Γυμνασίου είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί δεν χτύπησε κάποιο μαθητή. Και εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος.

Για την καταγραφή σε όλα τα σχολεία και την έκδοση οικονομικών αδειών ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι υπάρχουν αρκετά σχολεία χωρίς άδειες και ο Αντιδήμαρχος παιδείας δίνει μόνο υποσχέσεις, ενώ συμπλήρωσε πως δεν βλέπει διάθεση ούτε από το Δήμαρχο.

Τέλος ο κ. Κουτσογιάννης κάλεσε το Δήμαρχο να εμπιστευτεί τους συνεργάτες του και στη συνέχεια να τους ελέγχει για τη δουλειά τους αφού είναι πολιτικός προϊστάμενός τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *