Ζάκυνθος

Δ. Κακολύρης: Πλησιάσαμε την κίνηση του 2019 για το Πάσχα αλλά μειωμένη κατά 20%

Πολύ καλά είναι τα δεδομένα της κίνησης του Πάσχα για το νησί μας, αν και δεν φτάσαμε τα στατιστικά του 2019, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μιλώντας στον –Ε- οι εκπρόσωποι από το χώρο που γίνονται οι μετακινήσεις και εν προκειμένω σε λεωφορεία και καράβια.

Για την κίνηση των ημερών μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Διονύσης Κακολύρης  ο οποίος περιέγραψε την πραγματικότητα τόσο στους εθνικούς δρόμους κατά την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και για τις αφίξεις στο νησί μας.

Ο κ. Κακολύρης είπε: «Το ευχάριστο είναι ότι επανερχόμαστε σιγά-σιγά στους παλιούς μας ρυθμούς. Από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και το Μ. Σαββάτο μεταφέραμε 800 άτομα από την Αθήνα και σε σχέση με το 2019 γιατί με αυτό πρέπει να συγκριθούμε, η μείωση από εκείνη την εποχή είναι γύρω στο 20%. Άλλωστε το Πάσχα του 2020 και του 2021 δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που ίσχυαν.

Η σύγκριση γίνεται με το 2019 γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για συγκρίσεις. Επίσης στα λεωφορεία υπάρχει ακόμα ένας ενδοιασμός στους ταξιδιώτες και ο κόσμος όσο μπορεί φυλάγεται και παίρνει τα μέτρα του για τον κορονοϊό. Αυτή ήταν η κίνηση. Βλέπουμε λοιπόν ότι ξεκινάει η κίνηση και μπαίνουμε σε ένα ρυθμό ενώ γενικότερα και με τα καράβια δεν φτάσαμε στα στοιχεία που είχε το Πάσχα του 2019. Μπορεί ο κόσμος να διάλεξε προορισμούς κοντά στην Αθήνα για οικονομικούς λόγους».

Ο κ. Κακολύρης αναφέρθηκε και στην κίνηση στους εθνικούς δρόμους και είπε ότι  δεν υπήρχε τόσο μεγάλη μαζικότητα στην έξοδο του Πάσχα. «Τη Μ. Πέμπτη  και τη Μ. Παρασκευή η έξοδος δεν ήταν η ίδια με άλλες χρονιές και το λέω γιατί ήμουν κι εγώ στους δρόμους. Τις καλές χρονιές η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη που καθυστερούσαμε στους δρόμους, έτυχε να μην προλάβουμε το καράβι και να φύγουμε με το επόμενο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο. Χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να βγούμε στα διόδια μετά την Ελευσίνα!  Θεωρώ ότι φέτος διάλεξαν πιο κοντινούς προορισμούς γιατί είναι περισσότερα τα χρήματα που θα ξοδέψουν για να έλθουν στη Ζάκυνθο  απ’ ότι να πάνε στην Εύβοια, στην Αχαΐα  κι αλλού» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και το Μ. Σαββάτο ήλθαν 800 άτομα από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ

Για τις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών μέσω του αεροδρομίου ο κ. Κακολύρης είπε ότι το ΚΤΕΛ ξεκίνησε τα δρομολόγια προς τα τουριστικά μέρη της Ζακύνθου και τις παραλίες, κάτι που θα γίνει πιο εντατικά την επόμενη εβδομάδα καθώς θα αυξηθούν και οι πτήσεις. Θα υπάρχουν 5 έως 6 δρομολόγια κάθε μέρα στους τουριστικούς προορισμούς.

Επίσης μπαίνει σε φάση υλοποίησης το πρόγραμμα με τις έξυπνες στάσεις που είναι ηλεκτρονικές και ο κόσμος θα ξέρει ακριβώς σε πόση ώρα θα περάσει το αυτοκίνητο από την στάση στην οποία περιμένει. «Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα, ενώ θα μπορεί να το βλέπει και με χάρτη μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν και σε ΤΑΞΙ στην Αθήνα.

Ευελπιστούμε πως θα έχουμε ένα καλοκαίρι παρόμοιο με αυτά που γνωρίζαμε σαν τουριστικός προορισμός. Αυτό θα είναι καλό για όλους μας» ανέφερε ο κ. Κακολύρης.

Ο κόσμος διάλεξε πιο κοντινούς προορισμούς για οικονομικούς λόγους

«Τα στοιχεία τα δίνουμε για να έχουμε την εικόνα συγκριτικά με την κανονικότητα. Αυτά είναι τα δεδομένα για το Πάσχα και ελπίζουμε έτσι να είναι και το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος .

Για το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ποιότητα στον τουρισμό του νησιού μας ο κ. Κακολύρης είπε ότι έχουμε δρόμο ακόμα. «Για παράδειγμα οι δρόμοι για την πλατεία Σολωμού και περπατώντας από την παραλιακή και την Φιλιτά οι κάδοι ήταν γεμάτοι σκουπίδια και αυτή ήταν η πασχαλινή μα εικόνα. Οι δρόμοι έχουν πολλά προβλήματα,  είναι σπασμένοι, έχουν λακούβες και στην πόλη να φέρω το παράδειγμα της οδού Τερτσέτη, στην οποία όποιος οδηγήσει χάνει την αίσθηση ότι οδηγεί αυτοκίνητο από τα σαμάρια που έχει. Αν λοιπόν είναι έτσι η πόλη, φανταστείτε τι γίνεται εκτός πόλης και στα χωριά.

Επίσης παραμένει το θέμα με τα κλαδιά στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα δρομολόγια. Ο δρόμος στο Καλαμάκι δεν έχει φτιαχτεί ακόμα. Ποιότητα σε τουρισμό δεν μπορείς να έχεις με αυτές τις υποδομές» κατέληξε ο κ. Διονύσιος Κακολύρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *