Ζάκυνθος

Δ. Κακολύρης: Εκσυγχρονισμός της αστικής συγκοινωνίας – Έκτακτα δρομολόγια τη Μεγάλη Εβδομάδα

Για την νέα τουριστική σεζόν μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Διονύσης Κακολύρης που εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάμε καλά με τις αφίξεις και παράλληλα ενημέρωσε για τις ενέργειες εκσυγχρονισμού του ΚΤΕΛ.
«Το ζητούμενο είναι να πάμε καλύτερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας, είπε ο Πρόεδρος που έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα δρομολόγια που θα έχουμε το επόμενο διάστημα.

«Εχουμε προετοιμαστεί τόσο για το Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι. Για το Πάσχα τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί και από τη Μ.Τετάρτη μέχρι τη Ν. Τετάρτη θα γίνουν έκτακτα δρομολόγια. Την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή θα γίνει 6 δρομολόγια από την Αθήνα (για την κάθε ημέρα) ενώ την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα θα έχουμε ανάλογο αριθμό για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος» είπε ο Πρόεδρος.

Αναφορικά με τις κρατήσεις ο κ. Κακολύρης είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι γιατί οι Έλληνες αποφασίζουν την τελευταία στιγμή. Όμως θα έχουμε εικόνα λίγο πριν τη Μ. Εβδομάδα. Εμείς επιλέξαμε να βάλουμε παραπάνω δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατηγό κοινό και να έχει επιλογές και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ανταπόκριση».

Για τα τοπικά δρομολόγια και τον εκσυγχρονισμό του ΚΤΕΛ ο κ. Κακολύρης είπε ότι «τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας δεν είχαν καμία σχέση με το 2019 που φτάσαμε μέχρι και 20 δρομολόγια την ημέρα. Τώρα γίνεται μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΚΤΕΛ με έκδοση εισιτηρίων με ταμειακές μηχανές μέσα στα λεωφορεία και θα είναι συνδεδεμένα με 16 καινούργιες ηλεκτρονικές στάσεις που θα μπουν σε τουριστικές περιοχές. Τέτοιες στάσεις υπάρχουν στην πλατεία Σολωμού και στην εκκλησία του Αγίου.

Εκεί θα αναγράφεται η ακριβής ώρα άφιξης του λεωφορείου καθώς το καλοκαίρι με την πολύ κίνηση δεν γίνεται να τηρούμε αυτό ανακοινώνεται αρχικά και θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Αν ο επιβάτης ενημερώνεται για την ώρα διέλευσης του λεωφορείου τότε περιμένει. Επίσης θα υπάρξει εφαρμογή στο κινητό που θα δείχνει την κοντονότερη στάση του ΚΤΕΛ και το χρόνο που θα είναι το λεωφορεία στη συγκεκριμένη στάση. Παράλληλα θα ενημερώνεται και ο οδηγός του λεωφορείου. Το πρόγραμμα αυτό έχει υλοποιηθει με επιτυχία στο Τελ Αβίβ, στο Ντουμπάι και σε άλλες χώρες. Μαζί με αυτό θα υπάρχει και το έξυπνο εισιτήριο. Κοιτάμε να εκσυγχρονίσουμε την αστική συγκοινωνία στη Ζάκυνθο».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *