Ζάκυνθος

Δ. Ακτύπης: Έργα υδροδότησης του Δήμου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης

Στην ένταξη έργων υδροδότησης  ύψους 6.000.000 ευρώ για τη Ζάκυνθο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στα πρόστιμα που κινδυνεύει να επωμιστεί ο Δήμος και οι δημότες για την έλλειψη ναυαγοσωστών το περσινό καλοκαίρι στις πολυσύχναστες παραλίες  αλλά και στη διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης που στάθηκε ξεκινώντας και στα τραγικά γεγονότα των ημερών.

«Έχουμε έναν ανήθικο και παράλογο πόλεμο απέναντι σε μια ανεξάρτητη χώρα και πιστεύω πως ακόμη και ο ρωσικός λαός είναι αντίθετος. Ο μόνος που υποστηρίζει τον πόλεμο αυτό είναι ο Πούτιν. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πλευρά του δίκιου και αυτών που πλήττονται από μια φασιστική λογική. Είναι αδιανόητο με τη βία και τα όπλα να κυριεύεται ένας λαός. Η χώρα μας δε θα μπορούσε να έχει άλλη στάση από αυτή που κρατά» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα έχει σαφή θέση υπέρ του Δικαίου και δεν μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βάρκες.. 

«Αν βρισκόμασταν στην ίδια θέση, τι θα περιμέναμε από τους Συμμάχους μας; Βαμβάκι και γάζες;» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως χώρες όπως η Σουηδία που διατηρούσε ιστορικά μια ουδετερότητα, σήμερα παίρνει επίσης ξεκάθαρη θέση. 

Η ύδρευση 

Αναφορικά με τα έργα στον τομέα της ύδρευσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικότερα στην συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα την 1η Φλεβάρη και τα όσα συζητήθηκαν ειδικά για το πρόγραμμα Τρίτσης και τις προτάσεις του Δήμου.

«Ενημερώθηκα για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα Τρίτσης ως προς τις προτάσεις της Ζακύνθου. Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, ακολούθησε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του προγράμματος και αυτό που συμφωνήθηκε ήταν να εγκριθούν τα έργα της Ζακύνθου στην πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος. Πράγματι εγκρίθηκαν έργα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν δίκτυα ύδρευσης και αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων» ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας πως το πρόβλημα  της υδροδότησης δυστυχώς δε λύνεται μόνο με τέτοια έργα και υπάρχουν πολλά ακόμη βήματα που πρέπει να  γίνουν.

Ο κ. Ακτύπης υπογράμμισε την ανάγκη για έργα που αφορούν την ποιότητα του νερού στη Ζάκυνθο και τις επαφές που ξεκίνησαν προς αυτή την κατεύθυνση με το Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να αξιοποιηθούν προγράμματα υποδομών στην υδροδότηση που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο Υπουργείο. 

«Δυστυχώς σήμερα το νερό στη Ζάκυνθο το πληρώνουμε αλλά είναι αλατόνερο. Η αλλαγή δικτύων είναι το πρώτα βήμα. Πρόκειται για πρόγραμμα που υπέβαλε ο Δήμος και η δική μου συμβολή ήταν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Σημασία έχει να δούμε έργα για την βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού» τόνισε.

Ερωτηθείς για το σοβαρό πρόβλημα των διακοπών υδροδότησης λόγω των χρεών της ΔΕΥΑΖ στην Volterra, o Βουλευτής σημείωσε πως ενημερώθηκε για το θέμα σε επικοινωνία του με το Υπουργείο  Εσωτερικών και όχι από το Δήμο.

Αυτό που τόνισε είναι πως η Κυβέρνηση έχει ήδη στηρίξει τη ΔΕΥΑΖ με ένα ποσό που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές στη ΔΕΗ και σημείωσε πως αυτό που έχει ανάγκη η Δημοτική Επιχείρηση είναι η εξυγίανση και η σωστή λειτουργία της.

«Η προσπάθεια στήριξης από την Κυβέρνηση είναι εμφανής. Όμως και η ΔΕΥΑΖ πρέπει να εξυγιανθεί. Δεν είναι δυνατόν το Κράτος να χρηματοδοτεί την ίδια στιγμή που η δημοτική επιχείρηση έχει οφειλές από τρίτους 10.000.000 ευρώ και δεν κάνει τίποτα να εισπράξει τα χρήματα αυτά. Δεν είναι λύση να κόψεις το νερό αλλά απαιτείται μια διαχείριση. Τα μέτρα δεν μπορούν να είναι οριζόντια» ανέφερε ο Βουλευτής καλώντας το Δήμο να ασκήσει μια συγκεκριμένη πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *